En ny webbläsare i Windows 10?

Den nordamerikanska webbplatsen ZDNet var först med att rapportera möjligheten att ha en annan webbläsare än Internet Explorer i Windows 10. Under hela gårdagen spreds nyheterna som en löpeld på världens alla tekniksajter. Och det kunde inte vara annorlunda, eftersom möjligheten för Microsoft att byta webbläsare verkade otänkbar, även om marknadsandelen bara har minskat de senaste åren.

Det verkar som kodnamnet han är känd under i Redmonds hallar spartansk och det borde vara lättare och snabbare, försöka se ut som Firefox och Krom . Observera, det kommer att fortsätta att använda Javascript Chakra och samma renderingsmotor Trident.

nya tider

Microsoft vill att den nya webbläsaren ska ha möjlighet att lägga till tillägg som Chrome har och vara lika lätt som Firefox. Det sägs också att Spartan redan kan vara med i Windows 10 Technical Preview som lanseras i januari. . Naturligtvis, oavsett om det händer eller inte, vad som är säkert är att Internet Explorer inte kommer att elimineras för tillfället 11. De två webbläsarna skulle samexistera ett tag, eftersom Microsoft inte vill förlora kompatibiliteten med IE .

För närvarande är lite känt om denna nya webbläsare, även om det är möjligt att den 21 januari, när företaget avslöjar fler funktioner i Windows 10, kommer vi att lära oss något mer relaterat till Spartan, som om det finns en möjlighet som når andra operativsystem som Android eller iOS . Med Internet Explorer tog de aldrig det steget.

Relaterade Artiklar

Back to top button