En ny Netflix-serie för att följa Inspiration4-astronauternas äventyr

Inspiration4 netflix dokumentärserierubrik © Netflix

Med ett nytt dokumentärformat närmare uppdraget är miljardären Jared Isaacmans omloppsflykt och hans tre akolyter föremål för en ny produktion netflix
i fem avsnitt. De två första finns på streamingplattform

En aldrig tidigare skådad reklam för SpaceX, som startar sina turistaktiviteter med råge.

Läs också:
Fråga efter programmet! Minst fyra nya uppdrag med astronauter före slutet av 2021

tank kommunikation

I Netflix-världen är allt stort, allt är episkt och eftersom det handlar om rymden kommer det att finnas minst ett klipp från Apollo-uppdragen var 30:e sekund, även om det inte har med det att göra. Streamingjätten avslöjade för en månad sedan att dess team följde besättningen på Inspiration4-uppdraget (start planerad till 15 september) för en sändning så nära de fyra turisternas deltagande i detta “historiska” uppdrag som möjligt. i första avsnittet som ” en av de viktigaste någonsin “.

Den här måndagen den 6 september lades de första två avsnitten ut online, i huvudsak tillräckligt för att upptäcka de fyra framtida astronauterna, deras resa, deras urval och deras familjer.

Falcon 9 Soot Crew Inspiration4 © Inspiration4

Om vi ​​låter dig bedöma relevansen av så mycket bombast för vad som i slutändan är det första uppdraget att bara gå ombord på astronauter som inte är professionella (det första “helt civila” uppdraget, det är fel, och det första “helt privata”, är det också falskt), avslöjar dokumentären inte mycket för amatörer inom rymdsektorn… Vilket, det är sant, förmodligen inte är det privilegierade målet.

Läs också:
Crew Dragon: en besättning och en kupol för turistuppdraget Inspiration4!

Känslor och vacker produkt

Produktionen levererar en välpaketerad produkt, berättad med lite för mycket allvar av Jeffrey Kluger (av Tid, som har medieexklusivitet för hela uppdraget). ” Nedräkning, fyra turister i rymden lyckas nästan få folk att glömma, tack vare sina rörande porträtt, att alla är närvarande tack vare en åttasiffrig check signerad Jared Isaacson. Och att maximen “ om de kan gå kan vi alla gå ” närvarande i trailern som i det allmänna syftet är i slutändan långt ifrån verkligheten …

Som sagt, och utan att avslöja innehållet för mycket, kan vi redan nu meddela att om du är ett fan av SpaceX så borde du gilla det mycket, och att om du hatar företaget kommer du att se det för mycket. Förhållningssättet till vad rymdfärd egentligen är är mycket välgjort, och berättandet med inspiration fungerar, även om redigeringen är väldigt tung på patos med mycket tårar, kidhopp, stora kramar och herregud allt blir möjligt “.

Vad tycker vi om det på Clubic

Genom att känna till Inspiration4-uppdraget och beloppen det handlar om (cirka 50 miljoner dollar per plats), är det svårt att inte titta på alla passager som ska inspirera nuvarande och framtida generationer att lämna rymden med lite tandgnissling. Det tar dock ingenting ifrån dokumentärens DNA: för en miljardär som köpte en hel omloppsflygning, lyckades Jared Isaacman förstå sitt uppdrag och involvera “alla” som han gav dem en chans.

Netflix ger ett nytt intresse för denna start som inte skulle ha fascinerat allmänheten, och lyfter fram dagens och kanske morgondagens astronautik. Att generera kallelser kan vara värt lite honung… Även när budskapet, som nästan direkt är det från SpaceX, hamras hem i timmar. Jag tror att jag kommer att njuta av att se nästa avsnitt. Och du?

Källa:
Youtube

Relaterade Artiklar

Back to top button