En ny läckt ledtråd om ankomsten av en hopfällbar Google Pixel

Google Pixel Fold

Marknaden för hopfällbara smartphones är på uppgång och det finns ingen anledning till varför Google inte kunde få sin del av kakan också. Faktum är att i flera månader nu har rykten florerat om en hopfällbar Pixel, som det fortsätter att pratas om…

Medan Pixel 7 och Pixel 7 Pro väntas till början av läsåret, har en hopfällbar telefon precis återuppstått på webben från Mountain View-företagets sida.

Fällbara smartphones: när Google vill vara med på festen

Förra veckan avslöjade Samsung de officiella försäljningssiffrorna för sina Galaxy Z Flip och Galaxy Z Fold, tillverkarens två flaggskeppsserier när det gäller hopfällbara modeller. Vid detta tillfälle kunde vi upptäcka det utmärkta hälsotillståndet på denna marknad som till stor del domineras av den koreanska, men också bärs av andra stora aktörer som Huawei eller Xiaomi.

Med sin växande popularitet blir hopfällbara telefoner alltmer iögonfallande hos tillverkarna. Bland dem hittar vi Google, som nu bara skulle vara ett stenkast från att äntligen avslöja sin mystiska mapp med flera kodnamn (Anteckningsbok, Pipit, Pass, etc.). För närvarande är det bara rykten som sprider sig på nätet: en design inspirerad av Samsung Galaxy Z Fold, en 5,8-tums extern skärm eller till och med ett pris på 1 400 dollar… Men idag har en ny ledtråd precis dykt upp. lägg till i listan och den här gången gäller kameran.

Google Pixel: en ny läcka bekräftar att det finns en hopfällbar modell

Som delat med oss ​​av media Android Authority, avslöjade utvecklaren Kuba Wojciechowski nyligen några intressanta detaljer om Googles framtidsplaner. Genom att gräva i företagets kod lyckades man pressa fram detaljer om kameran ombord på nästa generation av Pixel, förutom att upptäcka en avancerad smartphone-modell. . Detta ansluter sig till tidigare rön, som redan uttryckte att Pixel 7 och Pixel 7 Pro inte var de enda smartphones i Googles lådor.

Enligt samma upptäckter får vi därför veta att det amerikanska företagets hopfällbara kamera skulle vara utrustad med en 50 MP GN1-kamera, en 12-megapixel IMX363-sensor och en 12-megapixel IMX386 ultravidvinkelsensor. Den skulle äntligen leverera en 8-megapixel IMX355 frontsensor, även om vi ännu inte vet om enheten kommer att ha en selfiekamera för var och en av de två skärmarna.

Hur som helst, om lanseringen av denna hopfällbara Pixel verkligen skulle kunna ske i slutet av året, för närvarande vill Google vara särskilt diskret. Vi kommer därför att behöva beväpna oss med lite mer tålamod innan jätten formaliserar sin ankomst till den underbara och växande världen av hopfällbara smartphones.

Källa: Android Authority

Relaterade Artiklar

Back to top button