En ny krypto är född: ApeCoin, myntet för NFT-ägare Bored Ape Yacht Club

Uttråkade apor

Bored Ape Yacht Club har nu en egen kryptovaluta
. Den berömda samlingen av NFT
om inte den största och mest populära, tänker inte nöja sig med icke-fungibla tokens.

Yuga Labs, företaget bakom dessa snett utseende apor, har precis lanserat ApeCoin ($APE), en helt ny kryptovaluta avsedd att bli huvudvalutan för alla dess nya tjänster och produkter, men inte bara.

NFT Bored Apes samling har sin egen krypto

Företaget tror att det kommer att vara ” en symbol för kultur, videospel och handel, som kommer att tjäna till att stärka en decentraliserad gemenskap i framkanten av Web 3.0 “. ApeCoin, till exempel, kommer att vara en central del av dess play-to-earn-videospel i blockkedjan som för närvarande är under utveckling hos nWay. Det kommer också att antas av spelet Benji bananer och Yuga Labs verkar förhandla med andra förlag för att övertyga dem att implementera dess krypto i deras titlar.

Tyngdpunkten ligger därför på decentralisering, och det är verkligen DAO ApeCoin som är ansvarig för styrningen av denna nya digitala valuta, medan den nyskapade Ape Foundation kommer att vara den juridiska förvaltaren. Yuga Labs behåller fortfarande en viss beslutskraft och behåller 15 % av de skapade symbolerna, medan grundarna av NFT-kollektionen får 8 %. DAO-lanseringsbidragsgivare får också 14% av tokens.

För resten kommer kryptovalutan till största delen att distribueras till gemenskapen, som kommer att få 62% av utbudet. Det kommer att bli nödvändigt att äga en Bored Ape eller en Mutant Ape för att dra fördel av den första droppen, som representerar 15 % av den planerade miljarden tokens, vars tillgång är fast. Det kommer aldrig att öka eller minska.

Källa: beincrypto

Relaterade Artiklar

Back to top button