En ny Freebox nästa år? Detta är vad Xavier Niel föreslår

Freebox Popserver © Iliaden

Grundaren av internetoperatören vill marknadsföra denna nya internetbox 2023.

Operatören arbetar hårt på en ny generation av Freebox och bekräftade det för våra kollegor från Univers Freebox.

En ny Freebox 2023?

Iliad, Frees moderbolag, anordnade sin årliga Free community day. Detta samlar teamen från de olika sajterna som hanterar nyheterna om operatören och låter dem träffa ledarna för gruppen, till att börja med dess grundare och huvudaktieägare, Xavier Niel.

Freebox universum var uppenbarligen med i spelet, och sajten, under en frågestund, kunde inte låta bli att fråga den franske miljardären om Free redan funderade på att släppa en ny Freebox.

Xavier Niel gav inga detaljer eller exakta deadlines för att undvika besvikelse, men han delade ändå med sig av ett möjligt marknadsföringsfönster: ” Om ett år… skulle vi vilja. »

En stor Freebox som kan ge ett antal nya funktioner

Våra kollegor har försökt ta reda på mer om enheten, men Xavier Niel var inte närvarande och nöjde sig med att indikera att arbetet med denna nya Freebox redan är långt framskridet, förutom TV-delen som fortfarande verkar vara föremål för vissa frågor. Ett möte om denna Freebox V9 skulle också ha ägt rum för några dagar sedan i Iliads lokaler.

Detta nya erbjudande skulle fortfarande bestå av en router och en spelare för tv. Om Xavier Niel anser att känslan av historia är att avkodaren försvinner till förmån för applikationer för anslutna tv-apparater eller tv-boxar, är marknaden ännu inte mogen nog att ta bort Freebox Player nu.

Om vi ​​ska tro Frees vanliga cykel, borde denna nya Freebox V9 vara en stor release efter releasen 2020 av Freebox Pop, en box som inte saknar intresse, men mycket mindre tekniskt betydelsefull än Freebox Delta på sin tid. Vi hoppas dock för operatören att dess förslag kommer att ha större framgång än Delta, som inte har kunnat möta sin publik utanför varumärkesanhängare.

Källa: Freebox universum

Relaterade Artiklar

Back to top button