En ny design närmar sig för webbversionen av Google Play Butik

Google Play Butik © Google

Google förbereder ett nytt gränssnitt för webbversionen av Spela butik, dess Android-appbutik. De första bilderna har dykt upp.

Om Play Butik-applikationen på Android regelbundet får uppdateringar för att förbättra dess gränssnitt och dess navigering, är detta inte fallet för dess webbplats som inte har utvecklats på ett tag. Saker och ting kommer uppenbarligen att förändras snart.

En renare Google Play Butik

Som rapporterats Android Police, kunde vissa internetanvändare komma åt en ombyggd Play Butik på sin dator. Skärmdumparna som sänds av anglosaxiska medier visar ett mer raffinerat och modernt gränssnitt med rundade hörn.

Google Play Butik © Android Police

Vi märker främst att den grå bakgrunden och sidofältet försvinner, vilket ger tillgång till butikens olika kategorier. Istället visas fyra huvudsektioner (spel, appar, filmer och böcker) mer diskret överst på sidan. För att hitta alternativen relaterade till kontot, betalningsmetoder eller prenumerationer måste användaren nu klicka på sin profilbild uppe till höger.

Google Play Butik © Android Police

En välkommen ny funktion, sektionerna Applikationer och Spel låter dig filtrera apparna som visas efter vilken typ av medium du vill installera dem på (smarttelefon, surfplatta, TV, ansluten klocka, etc.).

Google Play Butik © Android Police

Vi upptäcker också att sidorna som är dedikerade till applikationer sprids ut mer för att utnyttja hela utrymmet på en datorskärm. Vissa sidor bäddar också in videor som startas automatiskt.

När kommer detta nya gränssnitt att distribueras?

Google har ännu inte kommunicerat något om detta nya gränssnitt för Play Butiks webbversion. Android Police indikerar att vissa användare kunde upptäcka det genom att besöka den koreanska eller taiwanesiska versionen av applikationsbutiken. Omöjligt att säga om detta är ett enkelt test eller om Mountain View-företaget förbereder en storskalig implementering under de kommande veckorna.

Källa: Android Police

Relaterade Artiklar

Back to top button