En ny 14″ Chromebook från ASUS, med 180° gångjärn och 12 timmars batteritid

Asus Chromebook CX1 © Asus

ASUS presenterar den senaste iterationen av sin Chromebook kallad “CX1” som lägger allt platt, med undantag för dess batteri.

ASUS Chromebook CX1 har tillkännagetts som den starka konkurrenten till en bärbar dator, oavsett om det är för dagligt bruk, för studier eller arbete, och har många argument att övertyga.

ASUS reder ut saker och ting

Det viktigaste som fångar ögat med Chromebook CX1 är dess upp till 14″ antireflex FHD-skärm krönt av en 720p webbkamera, i ett särskilt tunt och lätt chassi på endast 1,47 kg.


Den riktar sig främst till studenter och distansarbetare och har även ett 180° gångjärn. Detta gör att Chromebook CX1 kan vara helt platt, för att lättare kunna presentera sitt arbete för sina kamrater.

Den här nya ASUS Chromebook snålar inte med prestanda, eftersom den har upp till en Intel Pentium Silver fyrkärnig processor, 8 GB LPDDR4 RAM (för en maximal kapacitet på 16 GB) och en 128 GB eMMC-hårddisk.

På anslutningssidan är den lika solid, särskilt stöder dual-band Wi-Fi 6 för en anslutning som är så stabil och flytande som möjligt. Detta säkerställs dubbelt av den egenutvecklade ASUS Wi-Fi Master-teknik för operativsystemet ChromeOS. Vi kan också påpeka närvaron av två USB 3.2 Gen 1 Type-A-portar, två USB 3.2 Gen 1 Type-C-portar, ett 3,5 mm combo-jack och en microSD-kortläsare.

Denna lilla men kraftfulla maskin, insvept i en ganska elegant design, drivs av ett tvåcells Li-ion-batteri som säkerställer en bra maximal autonomi på 12 timmar på en enda laddning. En idealisk varaktighet att arbeta utan att oroa sig för att falla platt, kort sagt.

Ett hållbart ekosystem

Du ska inte låta dig luras av detta till synes bräckliga chassi. ASUS skulle ha utsatt sin nya Chromebook CX1 för alla möjliga och tänkbara tester för att kunna erbjuda en produkt som är särskilt motståndskraftig mot livets nycker. Observera att den här nya ASUS Chromebook till största delen är gjord av återvunnet material.

Vem säger att Chromebook nödvändigtvis säger ChromeOS, och allt vad det innebär inom Googles stora ekosystem. CX1 är därför utformad för att hantera Googles arbetsyta till hands. Google Assistant ingår naturligtvis och det är möjligt att styra denna nya ASUS-produkt med rösten med den berömda ” OkGoogle “.

Chromebook CX1 har också för avsikt att erbjuda solid säkerhet för data som lagras i den. Både uppdateringar och antivirusskydd hanteras internt automatiskt för att inte hindra användarens produktivitet genom att bromsa ner honom i onödan.

Det bör noteras att köpet av en ASUS Chromebook CX1 kommer med en 12-månaders prenumeration på Google One, vilket särskilt inkluderar 100 GB molnutrymme på alla Google-tjänster, bland andra förmåner, och för hela familjen. Den stora affären, men dess baspris och tillgänglighet är fortfarande ett mysterium. Som en påminnelse erbjöds dess föregångare till ett utgångspris på cirka 300 euro.

Källa: SOM OSS

Relaterade Artiklar

Back to top button