En metalltäckt asteroid värd 10 000 kvadrillioner, upptäckten av NASA

A asteroid unik som susar genom rymden och som innehåller en metall värd 10 000 quadrillionerenligt en rapport.

De Hubble-teleskop av NASA upptäckte “”, en sällsynt bit av tungmetall som finns i solsystemets huvudsakliga asteroidbälte i omloppsbana mellan Mars och Jupiter, rapporterar han Forbes.

Psykevilket är ca 230 miljoner miles från jordenverkar vara helt täckt av metaller, till skillnad från de flesta asteroider, som vanligtvis är steniga eller isiga, beroende på utloppet.

Detta gör den enorma asteroiden mycket värdefull.

För att sätta dess potentiella värde i perspektiv var hela den globala ekonomin värd cirka 142 biljoner dollar förra året.

“”, Den Dr Tracy Beckerplanetforskare vid Southwest Research Institute of San Antonio och författaren till en artikel publicerad på Planetary Science Journal sa han till Forbes.

Metallföremålet är så tätt att det tros vara kvarvarande kärna av en planet som misslyckades under dess bildande: ett “”.

Järn och nickel finns ofta i planeternas metallkärnorsåväl som i metalliska meteoriter.

Becker berättade för Forbes. “”.

Ett uppdrag att studera det

De Hubble rymdteleskop observerade Psyche i två punkter av dess rotation och observerade det också i våglängder av ultraviolett ljus för att få så mycket ytdetaljer som möjligt.

“, han sa Becker. “.

En liten mängd järn noterades också, så det kan bara vara så att 10 procent av ytan är riktigt järn.

NASA planerar att få några svar genom att besöka Psyche på ett uppdrag som förväntas lanseras i augusti 2022 från Kennedy Space Center av Florida ombord på en raket SpaceX Falcon Heavy.

Orbitern ska nå Psyche 2026 och spendera minst 21 månader i kartläggningen av omloppsbanan för att studera dess egenskaper.

Relaterade Artiklar

Back to top button