En mängd nya funktioner för NVIDIA Shield tack vare denna uppdatering

SHIELD TV - Android 11 © NVIDIA

Den nya mjukvaran stämplade Shield Experience 9.1 ger nya funktioner, men också många korrigeringar för att förbättra användarupplevelsen.

NVIDIA Shield är en av de bästa Android TV-boxarna där ute idag och den blir ännu bättre med denna nya uppdatering som är tillgänglig nu.

ALLM-läget aktiveras automatiskt på kompatibla TV-apparater

Första nyheten för spelare: TV-boxen aktiverar automatiskt TV:ns spelläge med låg latens (eller ALLM) om din enhet är utrustad med det.

Allt du behöver göra är att starta en strömmande titel från GeForce Now-applikationen eller lokalt från TV-boxen så att din NVIDIA Shield aktiverar detta läge som standard. Det låter dig njuta av bästa möjliga visuella upplevelse på din TV och omedelbar respons.

NVIDIA erbjuder också ett nytt nattlyssningsläge som automatiskt justerar ljudspåret för din film eller spel för att minska ljudeffekter och öka ” dialoger med lägre intensitet “. På så sätt kan du titta på dina program utan att störa dina grannar eller familjemedlemmar som sover i nästa rum, samtidigt som du njuter av alla ljudeffekter och en utmärkt förståelse för dialogerna.

NVIDIA erbjuder även IMAX Enhanced och några 4K-spel från GeForce Now

När det gäller video lägger NVIDIA till stöd för IMAX Enhanced-formatet, vilket kommer att gynna Disney+-prenumeranter i synnerhet. Videostreamingplattformen har erbjudit vissa Marvel Studios-filmer i flera månader nu i detta bildförhållande på 1:90. Detta gör det möjligt att få en högre och bredare bild, och därför att dra nytta av fler element i bilden, särskilt i filmer inspelade i IMAX som de två senaste. hämnare.

Bland de mer minimala ändringarna kan vi notera ett läge som kan anpassa 60Hz-videor till HDR10, förbättrad anpassning av fjärrkontrollen och gamepad, och möjligheten att inaktivera HDR och Dolby Vision för tv-apparater. ingång och mellanregister vid skärmproblem .

Äntligen kan sex nya spel spelas i 4K eller 4K HDR från GeForce Now: Döende ljus 2, Destiny 2: The Witch Queen, Rainbow Six Extraction, SIFU, Apex Legends och Star Wars: Jedi Fallen Order.

Källa: FlatpanelsHD

Relaterade Artiklar

Back to top button