En MacBook Pro med M2-chip i år, men utan ProMotion

Apple MacBook Pro-31 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

Denna nästa MacBook bör behålla en skärmstorlek på 13 tum och markera det slutliga försvinnandet av Touch Bar.

13-tums MacBook Pro M1 är redan nästan ett och ett halvt år gammal och Apple verkar redan arbeta på sin efterträdare.

En nybörjarmodell med oförändrad skärm

Mark Gurmann, en journalist mycket medveten om Apples nyheter, publicerar kl Bloomberg denna vecka ny information om denna nya MacBook Pro på ingångsnivå.

Denna modell bör inte skilja sig åt på något sätt när det gäller design, och kommer återigen att erbjuda en 13,3-tums LED-panel. För att differentiera sina sortiment bör Apple inte integrera 120 Hz förfriskningar, eller ProMotion i varumärkets jargong, och inte heller Mini-LED-teknik.

Apple bör också spela in det sista slutet av Touch Bar, denna pekzon ovanför tangentbordet som erbjöd kontextuella genvägar beroende på vilket program som körs. Denna nyhet som brett marknadsförs av Apple har aldrig träffat sin publik. Frånvarande från de senaste 14- och 16-tums MacBook Pros kan den försvinna för gott från Apples bärbara datorer med denna nya modell.

En ny processor som är snabbare, men inte lika snabb som de i avancerade MacBook Pros

När det gäller det tekniska bladet bör Apple erbjuda en ny processor, M2, som kommer att ersätta dess första SoC under ARM-arkitektur. Var dock försiktig, om Mac M1-användare förmodligen kommer att känna skillnaden med en trevlig förbättring av prestanda, skulle denna nya processor ställas tillbaka jämfört med M1 Pro och M1 Max, integrerade i MacBook Pro som släpptes i slutet av 2021.

Denna nya 13-tums MacBook Pro bör också erbjuda mindre baslagring jämfört med sina större bröder. För närvarande erbjuder denna modell 256 GB SSD som standard mot 512 GB för M1 Pro och M1 Max-modellerna för att sänka ingångspriset.

Apple skulle planera andra lanseringar för allmänheten under år 2022 och vi kan förvänta oss en uppfräschning av 24-tums iMac, även utrustad med en M2-processor, samt en helt ny MacBook Air med en djupgående förnyad design.

Källa: Wccftech

Relaterade Artiklar

Back to top button