En kvinna som var instängd i en isig flod räddades av sin Apple Watch

flod

Instängd i iskallt vatten använde en simmare sin Apple Watch för att ringa efter hjälp. Hon klarade sig välbehållen, efter att ha tillbringat mer än trettio minuter fast i vatten på 13 grader.

Hennes Apple Watch gjorde att hon kunde ringa räddningstjänsten omedelbart och bli räddad på rekordtid. Ännu en framgång för Apples uppkopplade klocka.

Instängd i iskallt vatten

Den 15 juni bestämde sig en kvinna för att bada i Columbia River i Oregon. Hans fot fastnade sedan under stenar i flodbädden. När hon insåg att hon inte kunde röra sig fick hon reflexen att ringa räddningstjänsten från sin Apple Watch. Var framme inom en halvtimme och utrustad med en stege kunde polisen ingripa i tid. En officer gick till och med ner i floden för att frigöra simmarens fot. Hon tog sig tillbaka till stranden i god behag, även om hon var nedkyld och extremt trött.

Vi önskar att du aldrig behövde det, men den här Apple Watch-funktionen är lätt att använda: för att ringa efter hjälp, håll bara ned sidoknappen och svep med fingret över meddelandet “Nödsamtal”. Om du inte kan använda pekskärmen ringer du också 911 efter några sekunder om du håller ned knappen. Apple Watch själv kontaktar räddningstjänsten och delar din plats.

Apple Watch: olyckornas hjältinna

Det är inte första gången som Apples uppkopplade klocka spelar hjältinnor. Nödsamtal är praktiskt men klockan är även utrustad med andra verktyg. Till exempel falldetekteringsinstrumentet som syftar till att hjälpa äldre personer som riskerar att falla.

Denna funktion upptäcker automatiskt ägarens fall och ber användaren omedelbart att bekräfta att han är okej. I avsaknad av bekräftelse ringer klockan räddningstjänsten efter en minuts orörlighet. Efter det skickar verktyget ett meddelande till dina nödkontakter med din plats. För att dra nytta av denna funktion måste den aktiveras manuellt i inställningarna, men den aktiveras automatiskt om du är över 55 år (denna information måste registreras i Hälsoapplikationen i förväg).

Om samma ämne:
FDA har precis godkänt en Apple Watch-app för att övervaka Parkinsons sjukdom

Källa: Telefon Arena

Relaterade Artiklar

Back to top button