En krasch i Lastpass riskerar dina lösenord

Idag använder vi lösenord till nästan allt, trots att det så småningom har dykt upp några säkerhetssystem som lovar att vara säkrare än själva lösenorden, som till exempel biometriska system än vad många mobiltelefoner har idag. Sensorerna för fingeravtryck, ansikts- eller irisigenkänning är bland de mest kända, men när vi befinner oss framför datorn är de Lösenord som för närvarande har mest kraft på skrivbordet.

Att ha lösenord för nästan allt, e-post, sociala nätverk, själva operativsystemet och var och en av onlinetjänsterna som vi använder nästan dagligen, gör det numera nästan omöjligt att inte ha vårt team med en lösenordshanterare som hjälper oss att spara, komma ihåg eller skapa dem säkert. I det här sammanhanget, sista passet är en av de mest populära, och som vi just lärde oss, ett utnyttjande eller säkerhetsintrång har upptäckts vem kunde riskera alla dina lösenord . Glöm inte att det i början av detta år också upptäcktes att den berömda lösenordshanteraren inte krypterar all användardata.

De upptäcker ett allvarligt säkerhetsbrist i Lastpass som utsätter dina lösenord för risker

Märkligt nog var den person som var ansvarig för att avslöja detta säkerhetsproblem med den berömda lösenordshanteraren Tavis Ormandy känd för att vara en av ledarna för Googles Project Zero via en Tweet. Sanningen är att det bara indikerar att ett säkerhetsproblem har upptäckts som kan utgöra en risk för användarnas lösenord, men det ger inte offentligt mer information om felet.

Dessutom nämner han att felet är relaterat till den senaste versionen av Lastpass, som specifikt är version 1.4.42 både för Google Chrome och Mozilla Firefox och som den kan användas av alla angripare till Körfjärrkod i verktyget och stjäl användarlösenord.

Lastpass var för sin del snabb med att offentliggöra via en Tweet att den är medveten om det rapporterade problemet och har redan börjat arbeta för att tillhandahålla en lösning. Kort därefter meddelade de igen via sin Twitter-profil att problemet rapporterats av Tavis Ormandy var redan löst och att de kommer att ge mer information på sin blogg snart.

Därför verkar det som att svaret inte lät vänta på sig, men sanningen är att hittills har ingen lösning släppts i detta avseende och inte heller någon version efter 1.4.42 av Lastpass som fixar detta problem. Därför är det bara att vänta på att Lastpass officiellt tillkännager något på deras blogg, vilket borde vara en version med motsvarande patch som löser detta allvarliga säkerhetsproblem. Om du är en Last Pass-användare rekommenderar vi att du kollar in alla versioner som löser problemet för att uppdatera så snart som möjligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button