En konstnär tatuerar en kvinna på distans tack vare en 5G-robot

5G Tattoo © T-Mobile Nederlands

Konstnären Wes Thomas har skapat den allra första tatueringen i historien “buren” av 5G. Hans arm var kopplad till en maskininlärningsbaserad robot som samtidigt kunde återge hans rörelser.

Experimentet, kallat The Impossible Tattoo, organiserades av den holländska divisionen av telekomföretaget T-Mobile, och tatueringen gjordes på armen av den lokala kändisen Stijn Fransen.

Läs också:
MIT utvecklar en robot som kan skriva ut funktionella drönare och robotar

Robotarmen testad på frukt och grönsaker

Om detta är ett bra kommunikationsknep är upplevelsen ändå imponerande och kräver totalt många timmars arbete. Det var Noel Drew, en brittisk expert, som tog hand om designen och konstruktionen av robotarmen, en uppgift som är mycket mer komplex än den verkar.

Det mesta av utvecklingen skedde under cirka sex veckor i Londons studio/verkstad. (…) [Nous avons exploré] flera utvecklingsspår, både mjukvara och hårdvara, ständiga design- och prototypiterationer, en bank av 3D-skrivare som arbetar nästan 24/7 och producerar delar. Varje dag var ett litet steg (ibland bakåt), och när vi inte utvecklade, testade vi, sedan mer tester, sedan mer tester. ” förklarade han i raderna av PC Magazine.

Robotarmen har alltså testats många gånger på frukt och grönsaker. För Noel Drew var utvecklingen av tatueringsmaskinen särskilt ansträngande: ” Vi var tvungna att komma på något slags mekaniskt nålbläcktillförselsystem för roboten, för att doppa nålen varje gång [dans l’encre] skulle ha varit en mardröm. En annan utmaning var hur tatuerare sträcker huden i olika riktningar innan de applicerar nålen beroende på vilken del av designen de arbetar med. »


Läs också:
Boston Dynamics Spot-robot vet nu hur man laddar sig själv

En teknisk bedrift

Under själva upplevelsen tatuerade Wes Thomas en falsk arm medan roboten, designad av Noel Drew, tack vare sensorer och 5G-nätverket perfekt återskapade konstnärens rörelser. För hennes del verkade Stijn Fransen väldigt nöjd med resultatet (det hade ändå varit svårt att göra annars framför kamerorna…).

The Impossible Tattoo är fortfarande en demonstration av möjligheterna att använda oss med 5G, vilket borde revolutionera flera områden som e-hälsa, mobilitet, energi eller till och med industriell produktion. .

Källor: Futuristisk
, PC Magazine

Relaterade Artiklar

Back to top button