En konstig bugg drabbar Facebook-användare (även om du inte är en kändis)

Facebook © Shuterstock

Nyhetsflödet påverkades i flera timmar innan det återgick till det normala under morgonen.

En uppdatering av plattformen orsakade uppenbarligen vissa svårigheter för Facebook i morse och orsakade kaos bland miljontals användare.

Ett nyhetsflöde spammade med inlägg som skickats till kändisar i flera timmar

Om du är van vid att börja dagen med att frenetiskt scrolla igenom ditt Facebook-nyhetsflöde, kunde du inte undgå de många konstiga inläggen som ersatte foton, kommentarer och inlägg från dina vänner eller nära och kära.

Under flera timmar invaderades hemsidan verkligen av korta publikationer som skickades till kändisar med ett konto på plattformen och delas med alla deras prenumeranter.

Vi kan bekräfta omfattningen av buggen här, med ett nyhetsflöde fyllt uteslutande med sådana inlägg, endast varvat med några få annonser som verkar ha klarat buggen ganska bra.

En nyfiken och fortfarande oförklarad bugg av Meta

Varken en eller två, många retsamma användare kunde inte låta bli att dela några välkända memes med artisterna som de brukar följa på det sociala nätverket, väl medvetna om att deras innehåll skulle delas massivt under avbrottet.

Andra föredrog att använda buggen för att massspamma länkar till PayPal-pooler eller marknadsföra olika kryptovalutor.

Enligt Neddetektorskulle återgången till det normala ha skett efter klockan 11 fransk tid, och enligt våra upptäckter verkar allt nu vara under kontroll.

Det återstår nu att förstå vad som är orsakerna som ledde till en sådan situation på Facebook, även tillfälliga. Metas företrädare är tills vidare väldigt tysta och kommenterar inte händelsen även om allt tyder på att problemet kan komma från en underhållsoperation som genomförts mitt i natten av företagets amerikanska team och som fastnat.

Facebooks statussida nämner inte ens buggen, som nu är historia. Vi får kanske vänta några timmar till för att få reda på mer.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button