En Intel Core i5-13600HX och dess 14 kärnor / 20 trådar talar om honom

Intel Core i9 Mobile © Intel

Med Raptor Lake, skulle Intel ha idén att avsevärt accelerera lanseringen av sina “mellanliggande” HX-serieprocessorer?

Intel går igenom en tuff tid. Lanseringen av Arc Alchemist GPU:er är mer komplicerad än väntat, och konkurrensen från AMD på CPU-fronten blir starkare för varje dag. Men gruppen har resurser…

Den 13e generation av HX-serien redan i test

Därför överraskar databasen på BAPCo CrossMark-webbplatsen några resultat. Det är fortfarande bara en CPU i den så kallade “utvärderingsfasen”, men saken ropar.

Intel Core i5-13600HX © Videokortz

Enligt den information som presenteras är det faktiskt ett exempel på Intel Core i5-13600HX-processor. Modellen är utrustad med 14 kärnor och 20 trådar medan konfigurationen som helhet är signerad Intel och stöds av 32 GB DDR4-3200.

Tyvärr kommer vi inte att veta mer om konfigurationen av denna mystiska processor. Informationen om driftfrekvenser eller TDP är till exempel inte specificerad.

4 månader efter lanseringen av Alder Lake HX

Utgivningen av en “Raptor Lake”-utveckling av Intel HX-linjen är inte förvånande. Nej, det är snarare timingen som är överraskande. Lanseringen av Alder Lake HX-serien går faktiskt bara tillbaka till maj förra året.

Intel Core i5-13600HX © Videokortz

Denna tidsperiod verkar minst sagt särskilt kort och ovanlig, men den föregriper inte på något sätt lanseringsdatumet för denna Core i5-13600HX. Det kan mycket väl ändå vara försenat i många månader och inte släppas förrän i slutet av nästa år.

Notera i förbigående att trots en identisk kärna/tråddesign, verkar Core i5-13600HX vara betydligt mindre effektiv än Core i7-12700H i de första prestandarapporterna som presenterades på BAPCom CrossMark-webbplatsen.

Källa: VideoCardz

Relaterade Artiklar

Back to top button