En hacker skapar en online multiplayerversion av Tetris på GameBoy

Game Boy Tetris Online © Stacksmashing

En speciell adapter fungerar som en slags förbättrad version av den berömda Game Link.

Förknippas med stycket rysk folklore Korobeiniki, Tetris-spelet är oskiljaktigt från framgången med Nintendos bärbara Game Boy-konsol. Spelades huvudsakligen solo, den hade också ett tvåspelarläge med Game Link.

Läs också:
Ovanligt: ​​han bryter Bitcoin (BTC) med sin GameBoy

En modul baserad på Raspberry Pi Pico

Med hjälp av en enkel kabel gällde det sedan att koppla ihop två Game Boy och starta spelet på var och en av dem så att Tetris “hittar” den andra spelaren för konfrontationer med en utmaning som skiljer sig väsentligt från de ensamma spelen.


Redan känd för sitt hack för att bryta Bitcoin med samma Game Boy, lade en viss Stacksmashing upp en video på YouTube för att förklara att det är möjligt att spela Tetris på Game Boy direkt online.

För att göra detta var hackaren tvungen att göra reverse engineering för att förstå protokollet som ursprungligen användes av Nintendo via dess Game Link. Han använde sedan återigen sin USB-adapter, ett eget tillbehör baserat på en Raspberry Pi Pico, som han kopplade till Game Link-porten på Game Boy.

I sin video presenterar Stacksmashing ett spel för tre spelare (som han förlorade) och indikerar att hans modifiering är helt kompatibel med den ursprungliga Game Boy, men även Game Boy Color, Pocket och Advance.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button