En hacker injicerar skadliga annonser på 6 miljoner webbsidor

Telegram KK

Sex miljoner webbplatser har drabbats av en hacker. Om hackarens tillvägagångssätt inte är nytt, var uppfinningsrikedomen i systemet att referera till bedrägliga annonser som vidarebefordrade falska investeringsstrategier på Googles sökmotor.

Denna så kallade “svarta SEO”-attack påverkar särskilt webbplatserna för Paris Hospitals Public Assistance, Court of Cassation, Razer, IBM och till och med Mozilla. Bloggen av Zatazcybersäkerhetsexpert, efterlyser misstankar om denna storskaliga attack.

Kassationsdomstolen bekymrad över den bedrägliga hänvisningen

Denna “Black Hat SEO”-teknik, som påverkar franska och internationella webbplatser här, består av att lura en sökmotor med avseende på kvaliteten på en sida och därmed hänvisa till falska länkar. Den här typen av attack är ganska komplicerad att sätta upp, särskilt med hänsyn till Googles drastiska regler vad gäller SEO.

Den här gången lyckades dock hackaren “KK6638” destillera piratannonser för falska investeringsstrategier och andra tjäna pengar, vilket är svårt att bli av med efter att ha klickat på Google-länken.

Telegramkodnamn: KK6638

På sitt Telegram skriver den vietnamesiska hackaren KK6638 särskilt att “ Privat support tjänar alltid pengar “. Enligt Zatazär syftet med hans ingripanden med all säkerhet ett nätfiskeförsök för att återställa offrens personuppgifter.

Om vi ​​hoppas att du inte kommer att bli lurad är det nödvändigt att skydda alla användare. Kom ihåg att bedrägerier på Internet är legio och fortsätter att orsaka förödelse; Nyligen i Frankrike har en bluff med personligt träningskonto redan krävt mer än 5 000 offer och förskingrat mer än 16 miljoner euro, via e-post eller telefon.

Källa: Zataz.com

Relaterade Artiklar

Back to top button