En geni hacker har designat en bärbar PS2 som heter Eclipse

PlayStation 2 Eclipse © GingerOfOz

“Eclipse” PS2 är baserad på Sonys ursprungliga konsolmoderkort, om än något stympat.

I flera år nu har entusiaster från alla samhällsskikt haft kul med att modifiera populära hemkonsoler för att göra modeller som du kan bära med dig. Beroende på deras talang har dessa amatörer fått olika resultat: en viss GingerOfOz sticker ut.

Läs också:
En hacker skapar en online multiplayerversion av Tetris på GameBoy

Ett “hyvlat” PS2-moderkort

Under förra sommaren hade buggaren fått ett ganska litet rykte med sin bärbara Game Boy-liknande version av Nintendo Wii. Saken, som kallades “WiiBoy Color”, hade imponerat på hans värld och hackaren hade till och med gjort en poäng av att producera ett drygt femtiotal av dem för att glädja alla spelare som var övertygade av hans arbete.

För några dagar sedan gjorde GingerOfOz det igen med Sonys PlayStation 2. En historia som han berättar för oss i video på YouTube och det Gränsen vidarebefordras. Som ofta är fallet med den här typen av galna projekt började allt med köpet impulsiv av en PlayStation 2 på eBay. ” Impulsiv “, för som han säger själv, GingerOfOZ hade aldrig ägt en PlayStation 2, en konsol som i slutändan inte talar till honom så mycket.

Därefter, monopoliserad av sitt arbete på Wii, lämnade GingerOfOz PS2 åt sidan medan han höll den i ett hörn av huvudet. Flera månader senare började han fundera på hur han skulle göra om den här PS2:an till en bärbar konsol… särskilt genom att skära ut bestens moderkort för att minska dess dimensioner.

Läs också:
Epic avslöjar att dess Epic Games Store har sluvat $500 miljoner

PS Vita-knappar, Nintendo Switch-pinnar

När han hade nått den “minsta” storleken utan att förstöra kortet ritade han fodralet där han använde PS Vita-knappar, Nintendo Switch-stickor och en 5-tums 480p-skärm. Han tog också över några “dotter”-bräddesigner för att hantera olika funktioner och i synnerhet mata odjuret.


Som GingerOfOz själv erkänner var denna sista punkt avgörande och för att göra allt så funktionellt som möjligt togs den optiska enheten bort från ekvationen, ersatt av ett PS2-minneskort och programvaran FreeMCBoot. Det senare låter dig lansera spel utan den berömda optiska enheten, men GingerOfOz specificerar att saken är obestridligt långsammare än på det ursprungliga Sony-systemet.

Faktum är att det på vissa spel stöter på små problem med stamning, men inget allvarligt och eftersom den använder den ursprungliga hårdvaran borde de nästan 4 000 PS2-spelen inte vara ett problem. Odjuret målades svart för att hålla sig till PS Vita-knapparna och fick namnet “Eclipse”. Slutligen talas det om en autonomi på runt 2,5 timmar, men den här gången kommer GingerOfOz inte att producera maskiner för vanliga användare: han förklarar att det är för mycket arbete och att denna PS2 Eclipse bör förbli en enda modell.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button