En gangster kom ikapp med rättvisa tack vare… Google Maps

Google Maps - Gioacchino Gammino

Det är otur. En siciliansk gangster på flykt i nästan 20 år har fångats av rättvisa tack vare ett foto taget av Google kartor
.

Mannen hade dömts till livstids fängelse för ett mord som begåtts flera år tidigare.

Google Maps avslutar en 20-årig körning

Ett enkelt foto från Google Maps som sätter punkt för 20 år på flykt. Gioacchino Gammano, en av cheferna för den sicilianska maffiagruppen “Stidda”, sågs runt Madrid i Spanien, enligt uppgifter från Reuters. Myndigheterna återupptog en undersökning av honom för två år sedan när de identifierade hans ansikte i en ögonblicksbild tagen av Google Maps.

60-åringen bodde under ett antaget namn i staden Galapagar, cirka 40 kilometer nordväst om Madrid. Ett foto på mannen på flykt togs framför en fruktaffär. En italiensk polistjänsteman anger ändå att utredarna redan hade tvivel om hans närvaro i denna lilla iberiska stad och att bilden från Google Maps bekräftade deras misstankar.

Bilden gjorde det möjligt för oss att bekräfta utredningen som vi utvecklade på ett traditionellt sätt förklarar Nicola Altiero, biträdande direktör för den italienska antimaffiapolisenheten. Flymlingen, som rymde från fängelset i Rom 2002, är för närvarande i händerna på spanska myndigheter. Han kan komma att utlämnas i slutet av februari.

Om samma ämne:
Google Maps erbjuder miljövänliga alternativa rutter (men längre eller långsammare)

Källa: Reuters

Relaterade Artiklar

Back to top button