En fransk influencer anklagad för att ha deltagit i en NFT (rug pull) bluff

NFT © Rokas Tenys / Shutterstock.com

Samlingen av NFT Billionaire Dogs Club visade sig vara en massiv bluff och det finns all anledning att tro att dess promotor, en reality-tv-stjärna, gick därifrån med en del av bytet.

Av de miljoner dollar som försvann efter lanseringen av dessa icke-fungibla tokens skulle Laurent Correia ha fått 500 000 dollar. Men vad gör polisen? Tydligen inte mycket, eftersom influencern fortsätter att avslöja sin påkostade livsstil på sociala nätverk, utan en skugga av ånger.

Halmman eller hjärnan bakom operationen, Laurent Billionaire är fortfarande igång

Att blanda reality-tv med NFT-marknaden är inte nödvändigtvis garantin för att hitta ärliga människor. Fallet framför oss börjar med en Twitter-tråd som tydligt anklagar entreprenören Laurent Correia, som aktivt främjade Billionaire Dogs Club-projektet, en serie NFTs som såldes på OpenSea för 0,1 ETH vardera i förköp. , och 0,2 ETH när projektet släpptes i tidigt i april. Utsikten till lätta pengar har lockat många investerare, skapat kring en Discord med 90 000 medlemmar och reklamfilmer baserade på vilda fester på yachter och lyxgåvor.

Sammantaget kommer denna inte så subtila bluff att ha samlat in över en miljon dollar, och teamet har sålt över 2 000 pixelhundar till rent nominellt värde. Några dagar senare, inga spår av teamet som raderade Billionaire Dogs Discord och Twitter-konton. Den berörda personen, Laurent Correia, är starkt misstänkt för att ha organiserat mattdragningen sedan 500 000 dollar överfördes till hans konto efter lagets avgång.

Namnet på influencern / affärsmannen / bedragaren är bekant för oss på Clubic eftersom han redan har varit inblandad i ett fall av illegal marknadsföring av kryptoprodukter i slutet av 2021. På de senaste anklagelserna, inget svar från den berörda personen som nöjer sig med att lägga upp bilder på Dubai utan att ge sin åsikt om fördelarna med web3.

Källa: Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button