En Epitech-student, misstänkt för hackning av FBI och arresterad, riskerar 116 års fängelse

hacker

Amerikanska myndigheter misstänker den 21-åriga studenten för att vara en “viktig medlem” i hackergruppen ShinyHunters.

Marockansk polis meddelade till AFP att de hade arresterat en datavetenskapsstudent från Epitech Nancys ingenjörskola. Den unge mannen, av fransk nationalitet, är 21 år gammal. Han befann sig i caesura vid tidpunkten för gripandet och han misstänks av FBI för cyberbrottslighet, riktad mot i synnerhet amerikanska företag. Han riskerar upp till 116 års fängelse.

Fängslad i Tiflet 2-fängelset sedan 1eh juni

Gripandet av Sébastien Raoult går tillbaka till den 31 maj på Rabat-Salés flygplats. Sedan dess har den misstänkte piraten suttit fängslad i Tiflet 2-fängelset, inte långt från Rabat. Han tros vara medlem i hackergruppen “ShinyHunters”.

En amerikansk åklagare i delstaten Washington begär Sébastien Raoults utlämning på tre punkter: konspiration för att begå bedrägeri och trådmissbruk, trådbedrägeri och grov identitetsstöld. Högsta straff: 116 års fängelse.

Ministrarna kallade till undsättning

Sébastien Raoult förnekar fakta och hävdar att hans identitet har tillskansat sig. Hans far, Paul Raoult, berättade Frankrike Blue South Lorraine att hennes son var oskyldig, att han var det än en student som senare vill arbeta med datasäkerhet “. Han uppmanar medlemmar av regeringen att ingripa och motsätta sig utlämning till USA: “ Jag ber premiärministern att kontakta amerikanerna så att de stoppar deras åtal i Amerika, så att min son kan ställas inför rätta i Frankrike och bevisa sin oskuld “.

Philippe Ohayon, advokat för Sébastien Raoult, uppmanade å sin sida justitieministern Éric Dupont-Moretti. Han vädjar: Det är ett stort problem. Detta fall faller under fransk jurisdiktion eftersom gärningarna påstås ha begåtts i Frankrike av personer med franskt medborgarskap. Och ändå är det USA som hävdar detta fall “. Dessutom anger han att hans klient “ bara stannade i Frankrike och Marocko. Om det fanns piratkopiering så var det från Frankrike. Den naturliga domaren är den franske domaren “.

Den allmänna åklagaren i Épinal sa till AFP att ärendet håller på att behandlas. I Frankrike utsätter hans påstådda brott Sébastien Raoult för ett maximalt fängelsestraff på fem år enligt hans advokat.

Källor: Le Figaro Student, Frankrike Info, Frankrike Blue South Lorraine

Relaterade Artiklar

Back to top button