En enorm utveckling kommer för dina hörlurar och hörlurar

Hörlurar

Bluetooth-ljud är på väg att få sin största uppdatering på flera år. Denna nya samling av funktioner kallas Bluetooth LE Audio.

Även om de förväntades i slutet av 2020, kommer de första LE Audio-kompatibla produkterna inte att finnas tillgängliga före slutet av 2022.

LC3-codec, en teknisk revolution

Några av dessa nya funktioner har varit efterlängtade, inklusive möjligheten att ansluta flera enheter till en enda ljudkälla. Men framför allt lyfter Bluetooth fram den nya LC3 codec-tekniken, en mycket effektivare ljudöverföring. Snabbare sker överföringen med en lägre bithastighet och i högre kvalitet. Vad betyder det ? Att vi kommer att få ett bättre ljudkvalitet sänds snabbare, alltså utan att tömma batteriet lika mycket. Latensen är mycket snabbare, vilket innebär att ljudet kommer att färdas genom Bluetooth LE med nästan samma hastighet som normalt ljud.

Varför är detta viktigt? Om du tittar på TV via din hörapparat (ansluten via Bluetooth), medan andra personer i rummet tittar på TV direkt (utan hörapparat), får du ljudet samtidigt (eller nästan). LE Audio kommer därför att göra det möjligt att utveckla hörapparaters anslutningsmöjligheter i Bluetooth, vilket i slutändan erbjuder bättre integration för hörselskadade.

Auracast ljudsändning

Samtidigt lanserar Bluetooth Auracast-tekniken, som gör det möjligt att ansluta en ” oändlighet » enheter. Så du kan äntligen dela din ljudutgång med någon annan via Bluetooth, till exempel för att se en serie eller en film tillsammans med två olika trådlösa hörlurar. I offentliga utrymmen, som gymmet till exempel, kommer alla användare att kunna titta på en skärm och dra nytta av ljudet anslutet individuellt via Bluetooth, utan att behöva störa de andra personerna i rummet.

Denna teknik kommer också att göra det möjligt att överföra tal, konserter eller ljudmeddelanden i realtid till personer med hörselnedsättning genom sina hörapparater. Utrustade med Auracast-teknik kommer de teoretiskt sett att kunna ta emot ljudet som sänds utan fördröjning, för att tillsammans med andra kunna njuta av en adekvat ljudnivå. Du kommer att kunna ansluta till Auracast-sändningar i allmänna utrymmen precis som du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk.

Dessa efterlängtade tekniska framsteg kommer att förändra både överföringsförmågan hos vår ljudutrustning och hanteringen av ljud i offentliga utrymmen. Det återstår bara för tillverkarna att utveckla kompatibla enheter.

Givare: Ta reda på hur dina hörlurar och hörlurar fungerar

Vi pratar ofta om hörlurar och hörlurar, men vet du verkligen hur de fungerar? Vet du vad som gör en enkel elektrisk signal till ljud? Vi föreslår att du går runt frågan och i detalj upptäcker dessa små högtalare som är givare, som också närmar sig andra ljudåtergivningsteknologier.
Läs mer

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button