En enorm ny asteroid kommer att passera nära jorden om några dagar

Till det nya året väntas en ny enorm himlakropp anlända i närheten av vår planet. Specifikt är detstörsta asteroiden 2021 och den senare kommer att passera nära Landa om några dagar, eller nästa 21 mars. De två dimensionerna kommer att vara överraskande, men enligt vad som har rapporterats finns det ingen anledning att oroa sig.

Årets största asteroid kommer att beröra vår planet den 21 mars

Det kallades 2001 FO32 och det är den största asteroiden för år 2021. Enligt vad som rapporterades av forskare och forskare från Jet Propulsion Laboratory (Jpl) av NASA, kommer faktiskt dess dimensioner att vara riktigt överraskande. Uppskattningar talar om en diameter mellan 770 och 1 700 meter av förlängning. Som redan nämnts kommer denna himlakropp att passera mycket nära vår planet inom kort.

Det exakta datumet kommer nästa 21 mars 2021 men det kommer tydligen inte att finnas något att oroa sig för. Asteroiden 2001 FO32 det går faktiskt över till en säkerhetsavstånd på cirka 2 miljoner kilometer. Detta är ett enormt avstånd, mer än fem gånger det genomsnittliga avståndet mellan månen och jorden. Hastigheten med vilken den kommer att passera blir istället ganska hög, lika med cirka 124 tusen kilometer i timmen. Även om det fortfarande klassas som potentiellt farligt med tanke på dess förlängning, behöver du inte vara rädd, tvärtom. Den nära passagen av denna himlakropp kommer att vara ett utmärkt tillfälle för olika NASA-forskare och forskare att fördjupa sina studier. Efter detta datum kommer faktiskt himlakroppen att passera nära jorden igen (för att vara exakt 2,8 kilometer bort) om många år, det vill säga 2052.

Relaterade Artiklar

Back to top button