En enorm asteroid är på väg att bli skrämmande nära jorden

Under århundradena har många himlakroppar passerat väldigt ofta nära vår planet. Särskilt, det verkar som om en ny asteroid av riktigt enorma dimensioner snart kommer att passera mycket nära jorden. Enligt de senaste studierna skulle dess dimensioner faktiskt vara lika med tre gånger så stora som Empire State Building.

En enorm ny asteroid är på väg att närma sig jorden, men den ser inte farlig ut

De senaste åren har flera asteroider passerat väldigt nära vår planet och väldigt ofta har vi befarat att en kollision kan inträffa med dem. Som redan nämnts verkar det som om en ny himlakropp kommer att närma sig under de närmaste dagarna.

Specifikt är detasteroid 2003 SD220 och kännetecknas av verkligt överdrivna dimensioner. Studier har verkligen visat att dess storlek är lika med tre gånger så mycket som Empire State Building. I verkligheten är det en himlakropp som redan har närmat sig jorden tidigare.

Det upptäcktes faktiskt under år 2003 (året då det klassificerades som ett jordnära objekt), medan det senare år 2015 och år 2018 passerade precis nära vår planet. Hur som helst, det utgjorde inte någon fara för oss i alla fall.

Som redan nämnts är denna himlakropp avsedd att passera genom vår närhet igen. Datumet för tillvägagångssättet bör vara nästa 17 december 2021. Den här dagen kommer den faktiskt att passera mindre än 5 miljoner kilometer från jorden. Inte heller denna gång torde det dock utgöra någon fara. Samuel Courville, en forskare vid School of Earth and Space Exploration, kommenterade: “Asteroider är byggstenarna i allt material i solsystemet. Det här är resterna av det som fanns runt omkring när planeterna bildades, så att studera dem gör att vi kan förstå var jorden kommer ifrån och vad som omger den ”.

Relaterade Artiklar

Back to top button