En enda undersökning kommer för att göra mer exakta diagnoser, från tumörer till virus

Att med ett enda test kunna diagnostisera olika patologier som till exempel tumörer eller virusinfektioner skulle verkligen vara något extraordinärt. Från och med idag kan dock denna hypotes bli verklighet tack vare ett team av forskare som har utvecklat en ny diagnostisk teknik baserad på CRISPR.

Att presentera detta enda test att använda för att få mer exakta diagnoser är en studie publicerad i den auktoritativa tidskriften Vetenskap. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare från Helmholtz Center för infektionsforskning driven av Chunlei Jiao. Det är upptäckten av en ny genetisk budbärare, ett slags “RNA-mammaVilket kan hjälpa oss att inte bara upptäcka mutationer av tumörermen också de av virus som samma SARS-CoV-2 eller till och med spioner av antibiotikaresistens.

Detta unika diagnostiska test kallas Leopard som står för Utnyttja konstruerade transcRNA och On-target DNA för PArallell RNA-detektion. Den kan i en enda och unik analys upptäcka flera biomarkörer för en sjukdom. Så om vi tidigare analyserade enskilda gener eller mutationer relaterade till en sjukdom, kommer det idag, tack vare Leonard, att vara möjligt att analysera samtidigt flera mutationer, gener och virus tillsammans. Fram till nu trodde man att det fanns gudar Specifika ANN för en given sekvens idag är det dock känt att dessa härrör från en sorts RNA-mamma som känner igen fler punkter, på samma gång.

Teknologin som detta unika diagnostiska test är baserat på kan i framtiden bli verklig revolution för medicinsk diagnos inte bara för infektionssjukdomar eller antibiotikaresistens, utan också för sällsynta genetiska sjukdomar och cancer.

Relaterade Artiklar

Back to top button