En elektrisk roadster närmar sig Alfa Romeo!

Alfa Romeo Tonale © Bild: Max Sarotto / Alfa Romeo

Alfa Romeos vd Jean-Philippe Imparato har bekräftat designen av en elektrisk roadster.

Det kommer dock att vara nödvändigt att ha (mycket) tålamod innan man kan glida bakom ratten på denna framtida Duetto Spider.

Duetto Spider-ryggen i en 100% elektrisk version!

För några veckor sedan formaliserade Alfa Romeo sin Tonale-SUV och med den det italienska märkets första hybridmodell. Idag formaliserade VD för varumärket, Jean-Philippe Imparato medAutoExpress återkomsten av en varumärkesikon, i en 100% elektrisk version. Och det är en viss Duetto Spider som snart kommer att dra nytta av en elektrisk uppgradering, som logiskt sett borde byggas från Stellantis-gruppens STLA-plattform.

Kom ihåg att Duetto Spider är en roadster vars tillverkning startade 1966 och avslutades 1993, med totalt drygt 126 000 producerade enheter. En modell som vi har sett på den stora skärmen, särskilt i Vinnaren med Dustin Hoffman, utan att glömma en passage mellan händerna på Mohamed Ali eller Steve McQueen.

Alfa Romeo Duetto Spider © (Bild: AutoExpress)

Denna återkomst av Duetto Spider bör dock inte ske före 2026. Det italienska företaget planerar att lansera en första 100% elektrisk SUV vid det laget, utan att glömma ” andra överraskningar mellan 2023 och 2024 “.

Alfa Romeo Duetto Spider © (Bild: AutoExpress)

alltid enligt AutoExpress, denna framtida Alfa Romeo Duetto Spider skulle kunna dra nytta av ett batteri vars kapacitet skulle vara mellan 87 och 104 kWh, för att inte tala om en elmotor med en effekt från 168 till 241 hk. Så ha tålamod.

Källa: Auto-Express

Relaterade Artiklar

Back to top button