En dag kommer du att kunna betala för din Uber i kryptovaluta

Uber © BigTunaOnline / Shutterstock.com

Uber och den kryptovalutor, var är det? Tydligen nästan stillastående. Det amerikanska företaget hade redan uttryckt sin önskan att låta användare betala med bitcoins et al., men har hittills varit mycket diskret i frågan.

Gruppens general manager återvände till ämnet och är formell: Uber kommer att acceptera kryptovalutor i framtiden, men det finns en hake.

Uber kommer att acceptera kryptovalutor, men…

Det är bara en fråga om tid. För ett år sedan tillkännagav Uber planer på att acceptera kryptovalutor för att betala för resor. Om den amerikanska jätten då varken hade utökat sina kommentarer eller återkommunicerat i ämnet, återkom Dara Khosrowshahi, general manager för gruppen, till frågan under en intervju som beviljades till Bloomberg TV denna fredag ​​den 11 februari. Föga överraskande är kryptovalutor fortfarande relevanta.

Chefen är övertygad om att Uber kommer att acceptera bitcoins och andra kryptovalutor förr eller senare, men erkänner att ” det är inte rätt tid än “. Två hinder hindrar antagandet av detta betalningsmedel: miljöpåverkan från gruvverksamhet och kostnaderna för transaktioner, ofta åtföljda av alltför höga skatter. ” Vi diskuterar det hela tiden internt. När handelssystemet blir billigare och de blir mer miljövänliga kommer vi att titta mer på kryptovalutor “, förklarade han.

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen (uppdaterad juni 2022)?
Läs mer

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button