En CryptoPunk NFT såld för 530 miljoner dollar: riktig transaktion eller marknadsföringstrick?

NFT

Torsdagen den 28 oktober fångade ett särskilt rekord användarnas uppmärksamhet kryptovalutor
och konstvärlden. En CryptoPunk, en digital avatar från ett NFT-projekt, såldes för 530 miljoner dollar. Transaktionen, validerad inom Ethereum blockchain, återbetalades till sina investerare några timmar senare.

Försäljningen av denna NFT är resultatet av en serie på varandra följande lån. I slutändan spenderade ingen den summan.

24 gånger 24 pixlar, för en halv miljard dollar

NFT:er som är CryptoPunk är inte avsedda att avsätta tronen Mona Lisa när det gäller estetiskt intresse. Skapad av Larva Labs, ett banbrytande företag inom Kryptokonst, dessa är små kluster av pixlar som ska representera London-punkare. De uppfanns 2017 för att skaka om konstvärlden och delta i utvecklingen av Icke-fungibla tokens. Idag auktioneras de ut till astronomiska priser från blockkedjan Ethereum.

En av en serie på 10 000 avatarer, CryptoPunk #9998 såldes för en halv miljard dollar i torsdags. Folk undrade först om en sådan summa inte bara var resultatet av en mänsklig hicka, som ett stavfel som skulle ha multiplicerat nollorna. På CryptoPunks Bots Twitter-flöde var transaktionen detaljerad och sågs som ett genidrag av NFT-kännare.

Det är faktiskt ett “flashlån”, ett lån utan säkerhet som finns på Ethereum blockchain. I vårt fall gick många investerare samman för att samla in 124,457 ETH, eller 530 miljoner dollar. Så NFT köptes till det priset, och inom några timmar blev det det dyraste konstverket i världen. Investerare fick dock tillbaka sina pengar efter en halv dag. Syftet med operationen var bara att driva upp priserna genom blockkedjans kraft.

En transaktion” bara för skämt »

Det är nästan betryggande att veta att denna NFT, utan någon konstnärlig dragningskraft, inte har hittat en köpare för ett så astronomiskt pris. Banterlytics, en finansanalytiker specialiserad på krypto, säger att denna transaktion gjordes ” bara för skämt “.

Ett skämt kanske, men låt oss ändå betona att den finansiella tekniken, baserad på ett system av smarta kontrakt inom blockkedjan, har gjort det möjligt att flytta pengar extremt snabbt och utan kostnad.

Det är därför ett reklamtrick för CryptoPunk NFTs som å sin sida fortsätter att sälja för orimliga summor och regelbundet. På webbplatsen för Larva Labs, skaparna av dessa pixlade avatarer, kan vi se att det lägsta priset för att förvärva en av dess NFT är 99 ETH (cirka 450 000 dollar). Det totala värdet av försäljningen av dessa digitala punkare har överstigit 2,5 miljarder dollar sedan förra året.

Om samma ämne:
2,7 miljoner dollar flög i ett NFT-projekt

Källa: CoinDesk

Relaterade Artiklar

Back to top button