En bugg gjorde att WhatsApp och Telegram kunde hackas med en bild

De mest populära tjänsterna eller applikationerna är vanligtvis det perfekta målet för dem som vill sprida en bluff eller bluff snabbt, eftersom de kan nå miljontals användare på mycket kort tid och uppnå sina mål. Ett tydligt exempel är meddelandeappen WhatsApp . Det är dock inte vanligt att prata om viktiga sårbarheter som påverkar meddelandeapplikationer, eftersom det är en mycket försiktig aspekt från utvecklarnas sida. Men, som vi just har fått veta, upptäckte ett prestigefyllt säkerhetsföretag en sårbarhet som påverkade WhatsApp och Telegram.

Närmare bestämt upptäckte säkerhetsföretaget Check Point nyligen en sårbarhet som skulle kunna utnyttjas i två av de mest populära meddelandeapplikationerna för tillfället, WhatsApp och Telegram . Applikationer som, som alla vet, har miljontals aktiva användare varje månad och därför äventyrar säkerheten och integriteten för många användare.

Detta säkerhetsbrist gjorde det möjligt för en angripare att ta full kontroll över en användares konto för någon av dessa två applikationer genom att utbyta ett enkelt foto eller video. Det vill säga vad en användare kan se ut som en enkelt meddelande med en bild eller video det var för att skapa en fil laddad med HTML-kod som angriparen kunde ta full kontroll över användarens konto vem fick den.

Denna till synes ofarliga fil antog samma tillstånd som vi ger till båda applikationerna på vår enhet och var därför ansvarig för att infektera terminalen med skadlig programvara och komma åt historiken för delade och lagrade meddelanden, foton, videor och filer. på mobil, etc.

Sårbarheten har redan åtgärdats i WhatsApp och Telegram

Men inte bara det, han kunde också skicka meddelanden på uppdrag av den infekterade användaren utan hans vetskap och ta full kontroll över användarens konto. En sårbarhet som Check Point avslöjade för WhatsApp och Telegram och som de två företagen har gjort korrigeringar i sina två webbapplikationer som berördes av denna fråga.

Därför, om du bara använder mobilapplikationerna för WhatsApp och Telegram oroa dig inte, eftersom det bara var möjligt att utnyttjas i webbversionerna av de två meddelandeapparna. Det verkar som att det i WhatsApp var något lättare att utnyttja än i Telegram, men trots det har problemet åtgärdats på båda plattformarna och vi kan använda webbversionerna av båda applikationerna utan problem.

Relaterade Artiklar

Back to top button