En bärbar dator utan kablar eller kontakter är Craob X

Craob X laptop © Craob

Här kommer en ny utmanare på den extremt konkurrensutsatta marknaden… ultrabooksmed ett minst sagt originellt koncept.

Som svar på det söta namnet Craob erbjuder denna nya tillverkare det nyktert kallade “X”, som är den allra första ultratunna bärbara datorn helt utan kablar och kontakter.

Craob ger upp på kablar och kontakter

Innan vi pratar om vad produkten har under huven är det värt att titta på elefanten i rummet – om man kan kalla den här bärbara datorn bara 7 mm tjock så. Craob X är därför den allra första enheten i sin klass som har absolut inga portar, uttag eller kortplatser för minneskort.

Ett lika originellt val som det är klokt, med tanke på den mycket tunna designen som skulle ha gjort det omöjligt att ta emot en sådan anslutning. Det betyder dock inte att det är omöjligt att koppla in något i den.

Allt detta kommer verkligen att ersättas av en trådlös magnetladdare som kan fästas på enhetens kant. Den kommer att ha många alternativ som USB-C, USB-A, Thunderbolt-portar, en SD-kortplats och ett uttag.

Magnetisk trådlös laddare Craob X © Craob

Vem säger frånvaro av anslutning säger uppenbarligen frånvaro av Ethernet. Lyckligtvis kan Craob X räkna med den senaste trådlösa tekniken, som gör att du kan dra nytta av laddaren som medföljer produkten: Wi-Fi 6E.

Fin men stadig

Förutom sin ursprungliga design döljer Craob X solid hårdvara under sitt ultratunna fodral. Som processor kan den verkligen räkna med att Intel Core i7-1280P Alder Lake, den 12:e generationens bärbara dator från Blue Team, visar inte mindre än 14 kärnor.

På RAM-sidan kan den räkna med 32 GB LPDDR5. Slutligen kommer den att erbjuda en M.2 NVMe PCIe 4.0 SSD med en solid lagringskapacitet på 2 TB.

Ett ganska imponerande tekniskt blad som låter dig dra full nytta av dess 13,3-tumspanel som visar en 4K-definition utan gränser, krönt med en webbkamera direkt integrerad i skärmen.

Craob har dock ännu inte meddelat något releasedatum eller pris för sin produkt lika bra som den är original. Vi satsar dock med tanke på konceptet och det tekniska bladet att priset blir allt annat än bra.

Källa: Craob

Relaterade Artiklar

Back to top button