En astronom fångar av misstag en solstorm som är fyra gånger så stor som vår planet

A solstorm det upptäcktes av ett teleskop av en amatörfotograf.

Videon, inspelad på 2 juni av hobbyfotografen astronomi Chuck Ayoub visar solplasma moln som knappt rör sig inom en timme, kanske hålls tillbaka av solens magnetfält. Det här är ovanligt, säger han Ayoubeftersom han säger att i hans erfarenhet, solstormar “” mycket mer.

“Jag”, sa han Ayoub i sitt inlägg.

Den astronomiske fotografen Chuck Ayoub han fångade ett solsken i en video som enligt honom var lika stor som “”.

Vilka solstormar fungerar

Solstormar är stora utbrott av elektromagnetisk strålning från solens yta.De inträffar i aktiva områden av solen där magnetfälten är särskilt starka och kan sträcka sig från solflammor, som bara avger ljus och annan elektromagnetisk strålning, till utstötningar av koronal massa (CME), som involverar betydande frisättning av plasma från utsidan av Sol krona lager.

Elektroner, protoner och tunga kärnor i koronan värms upp till tiotals miljoner grader och accelereras nära hastigheten ljus längs magnetfältslinjerna av solen snabbare än solvind kan flöda, spyr från solens yta. Eftersom stormen registreras i Ayoubs video är så statisk att det inte är klart.

De solcykel 25, som vi för närvarande befinner oss i, överträffar för närvarande förväntningarna. Det senaste progressionsdiagrammet för National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) visar att solen är före sin tid för att nå toppen.

Relaterade Artiklar

Back to top button