En asteroid värd 10 kvintiljoner dollar kan träffa jorden

där NASA har en tydlig avsikt: att utforska en asteroid som kan vara värd en ofattbar summa. Den förutnämnda är rik på metaller och heter 16 Psykeforskare uppskattar att det kan vara värt otroligt mycket: 10 kvintiljoner dollar. Rymdorganisationen i USA planerar att skjuta upp fordonet, som heter Psyche, med en raket SpaceX Heavy Falcon.

Rockjätten har väckt särskilt intresse för sitt metallinnehåll, som också konstaterats av Linda Elkins-Tanton från Arizona State University, en av rymduppdragets viktigaste figurer: “men vi visste aldrig riktigt hur mycket. Det kan vara en del av en metallkärna från en liten planet från början av solsystemet, eller så kan det vara något som aldrig smälte och bildade en kärna.“.

Asteroid: NASA har många tvivel, men värdet är exceptionellt

Tvivlan som kretsar kring den kosmiska stenen är verkligen många. Den rymdfarkost som NASA avser rymd som används av NASA kommer att använda sig av olika verktyg. Det ovannämnda kommer att möjliggöra studier och undersökning av stenjätten Ben 120 km i diameter. Den verkligt intressanta delen är att det kommer att vara möjligt att observera också ytan av asteroiden.

Psyche kommer även att ha Hall thrusters, en innovativ framdrivningsteknik, som kommer att användas för första gången. Rymdfarkosten kommer också att skjutas upp mot Mars kl maj 2023, kommer den att börja sin resa runt asteroiden. De kommer att vara 21 månader som kommer att passera stenjätten för att noggrant studera dess sammansättning.

Relaterade Artiklar

Back to top button