En asteroid kommer att beröra jorden 2022, men det borde inte finnas någon risk

Under de senaste veckorna har vissa studier visat på möjligheten att en ny asteroid skulle kunna röra vid jorden igen. Himlakroppen i fråga, kallad asteroid 2009 JF1, kommer faktiskt att närma sig vår planet under månaden maj 2022. Men enligt vad som framkommit, det ska inte finnas någon risk.

Asteroiden som planeras till 2022 förväntas inte vara farlig

En ny asteroid kommer att beröra vår planet under loppet av nästa år, men det finns tydligen ingen tvingande anledning att oroa sig. Enligt de senaste uppgifterna som framkommit är denna himlakropp (upptäckt för cirka 12 år sedan i Arizona av Mount Lemmon Observatory) i själva verket mycket liten till storleken (vi talar om en diameter på 13 meter). Utöver detta kommer avståndet mellan jorden och asteroiden att vara lika med 12 miljoner kilometer och detta är ett mycket betryggande faktum. Det är i själva verket ett avstånd som är 30 gånger större än det som skiljer oss från månen, så sannolikheten att ett nedslag kan inträffa är ganska låg (lika med 0,026%).

Ettore Perozzi, det vill säga den italienska rymdorganisationens asteroidriskexpert, kommenterade sedan att det inte borde finnas några risker. Faktum är att experten sa:

Relaterade Artiklar

Back to top button