En asfalterad väg upptäcktes i ett outforskat område i Stilla havet

Ett faktum som vi har känt till länge är att människan fortfarande känner till en mycket liten del av havets djup, vilket öppnar dörren för att upptäcka otaliga fantastiska saker. Den här gången hittade en grupp forskare något som skulle kunna kallas “vägen till Atlantis”.

Upptäckten av vad som verkar vara ett vägfragment skedde i april i år tack vare en grupp oceanografer som befann sig på forskningsfartyget EV Nautilus. Allt detta är en del av Ocean Exploration Trust, där teamet delar denna och andra upptäckter i en 24-timmars livestream under alla dagar av expeditionen ombord på båten.

Detta är en del av expeditionen Luuaeaahikiikekumusom syftar till att utforska National Marine Monument papahanaumokuakea (PMNM), ett marint bevarandeområde i USA i norra Stilla havet strax utanför Hawaii. Hittills har endast 3 % av detta område kartlagts.

Bortsett från mytologiska berättelser är den mest accepterade hypotesen hittills att “vägen” är en vulkanisk sten som skapade sprickor när den värmdes upp och svalnade på grund av närliggande utbrott över tiden. Det klassificeras som en hyaloklastit, en typ av glasartad sten som bildas när kyld lava kommer i kontakt med vatten eller is.

Om du är intresserad av maritima upptäckter kan du gå in på EVNautilus Youtube-kanal, som har liv 24 timmar, 7 dagar i veckan. När detta skrivs pågår fyra sändningar.

…..

Funderar du på att köpa en produkt online? Upptäck tillägget Save the Connected World för Google Chrome. Det är gratis och erbjuder dig prisjämförelser i större butiker och kuponger så att du alltid kan köpa till bästa pris. Ladda ner nu.

Via: BGR

Relaterade Artiklar

Back to top button