En ansluten halsduk? Cisco och Manchester City-klubben antar utmaningen!

Manchester City © Vicky Jirayu / Shutterstock.com

Den amerikanska jätten Cisco och Manchester City-klubben har meddelat utvecklingen och födelsen av en uppkopplad halsduk som ska göra det möjligt att veta mer om supportrarnas reaktioner under en match.

I Europa återupptogs fotbollssäsongen i början av augusti (eller är på väg att officiellt återupptas för vissa mästerskap), och nu passar Cisco och Manchester City, långvariga partners, på att avslöja denna måndag, en innovation som kan förbättras fotbollsfansens upplevelse: den uppkopplade halsduken.

För att bättre mäta och förstå fansens känslor

I åratal har fans av fotboll och andra sporter sportat – och ofta mycket stolta – olika varor för att representera sitt favoritlag. Det finns tröjorna, naturligtvis, kepsarna men också halsdukarna, oskiljaktiga från fotbollens värld.

Cisco har med rätta tänkt på ett sätt att både bättre mäta och bättre förstå de känslor, upp- och nedgångar som åskådare känner under matchen, oavsett om de sitter i sin soffa eller på läktaren.

Företaget har därför utvecklat en egen prototyp för ansluten halsduk för fans av Manchester City, klubben som vann den senaste Premier League och den olyckliga Champions League-semifinalisten mot Real Madrid. Klubbens supportrar skulle kunna prova detta tekniska tyg den här säsongen.

Studera kroppens reaktioner i de viktigaste ögonblicken av en match

Halsduken utvecklad av Cisco har flera sensorer som möjliggör övervakning och utvärdering av fysiologiska data från en grupp supportrar under en match.

De insamlade uppgifterna relaterar till fansens puls, temperatur och känslomässig upphetsning. De kommer att ge indikationer på kroppens reaktioner under mötets olika nyckelmoment.

The Connected Scarf Cisco Manchester City

All information som samlas in kommer att hjälpa till att bättre förstå supportrarnas beteende och reaktioner. Målet här är att förbättra deras upplevelse som fan tack vare riktade tillvägagångssätt som i våra ögon fortfarande är väldigt vaga. Cisco och Manchester City, som för tillfället använder volontärer, lovar i alla fall att helt anonymisera insamlingen och utvärderingen av denna data.

Källa: Pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button