En annan VPN-tjänst lämnar Indien för att undvika nya regler

StrongVPN © (Bild: StrongVPN)

Indien har sedan en tid tillbaka avsevärt skärpt sina lagar gällande förtryck av cyberbrottslighet, och detta inkluderar nya regler för insamling av digital data från VPN-operatörer.

För vissa VPN-leverantörer är lagstiftningen tydligt emot bevarandet av integritet, vilket får dem att lämna landet en efter en.

StrongVPN:s tur att dra sig ur den indiska marknaden

Det var i slutet av april förra året som den indiska regeringens CERT-In-team definierade den nya policyn för driften av VPN:er (bland annat) i landet. Bland de nya reglerna, skyldigheten att behålla personliga kunduppgifter i minst fem år. Tillräckligt för att skaka om VPN-marknaden i landet, så mycket att NordVPN snabbt hade meddelat sin avgång, med verkan sedan den 26 juni. Detta är även fallet med ExpressVPN och andra marknadsaktörer.

Idag tillkännager en annan VPN-tjänst sitt tillbakadragande från landet: StrongVPN. Gruppen säger: I samband med Indiens senaste lagstiftning angående VPN vill vi formellt tillkännage vår ståndpunkt i frågan. StrongVPN kommer att fortsätta att tillämpa vår nolltrafik-loggningspolicy, och som ett resultat har vi beslutat att avveckla våra VPN-servrar i Indien “.

Kom ihåg att direktivet som infördes av CERT-In (för Datornödteam) i Indien kräver särskilt att företag lagrar data som prenumeranters för-/efternamn, hyresperiod och tilldelade IP-adresser. Användarens e-postadress samt hans adress och telefonnummer eller syftet med användningen av tjänsterna är också begärda uppgifter. Åtgärder som går emot de tjänster som erbjuds just av de mycket populära VPN:erna, av vilka många därför flyr landet.

Källa: StrongVPN-blogg

Bästa VPN, 2022 års jämförelse

Hur väljer man den bästa VPN? Clubic har testat och jämfört prestanda och säkerhetsnivå för de bästa leverantörerna för att upprätta denna VPN-jämförelse
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button