En andra PC, maskininlärning för att styra din mus… och fuska i FPS utan att bli fångad

“Oupptäckbar” och därför “oundviklig” enligt dess skapare, denna fuskprogramvara som använder maskininlärning har väckt Activisions vrede.

Markerad av polisen mot fusk
, tillåter User Vision Pro-mjukvaran fusk i alla first-person shooter-spel, inte bara på PC utan även på konsoler. Vi förklarar hur det fungerar.

Läs också:
Kinesisk polis arresterar fuskföretag med videospel som uppskattas till 76 miljoner dollar

Smart sikthjälp

Denna nya mjukvara kräver ingen modifiering på mjukvaru- eller hårdvarunivå, vilket gör den omöjlig att upptäcka. Konkret analyserar den bilden i realtid med hjälp av en objektdetekteringsalgoritm för att hjälpa spelaren att eliminera sina motståndare på ett ögonblick.

Ovanför upptäcktsmjukvaran som används som grund för fuskprogrammet.

När det gäller en FPS som Call of Duty Warzone är allt du behöver göra att sikta vagt i det inramade området på skärmen (som illustreras i tweeten överst i artikeln), och programvaran tar hand om resten. Så snart ett giltigt mål dyker upp görs siktning och skjutning automatiskt.

Styrkan med denna programvara är att den körs på en separat PC, kopplad till konsolen eller PC som kör spelet via ett fångstkort eller nätverksströmning. Genom att vara närvarande på en andra maskin som analyserar bilderna av livespelet är mjukvaran därför svår att upptäcka genom antifusklösningar.

Mjukvaruutveckling stoppad av Activision

Utgivaren av Call of Duty är ett av de företag som sätter stora resurser på plats för att bekämpa fuskets gissel. Sedan Call of Duty Warzone lanserades i mars 2020 har över 500 000 fuskare blivit förbjudna. När AI-relaterade tekniker blir mer kraftfulla och tillgängliga, kommer utvecklare att behöva vara extra vaksamma.

Utseendet på denna skrämmande effektiva programvara har väckt ett antal farhågor. För Anti-cheat Police Department är “konsoler inte längre en säker plats att legitimt spela dina spel. “Den kommer dock inte att ha haft tid att slå ner: dess skapare har meddelat att de inte längre kommer att arbeta med den “på begäran av Activision”.

Läs också:
PlayStation 5: Denuvo blir Sonys nya anti-fusk-partner

Källa(r): Ars Technica

Relaterade Artiklar

Back to top button