En aldrig släppt PSP Tomb Raider-remake återvänder till ljuset i en spelbar version

Recension av Shadow of the Tomb Raider

I avsaknad av ett nytt spel gravplundrareett remake-projekt som avbröts 2006 återuppstod i en spelbar version.

Feu Core Design, den brittiska studion bakom de första spelen gravplundrare, arbetade 2006 på en nyinspelning av sin flaggskeppsserie på PSP. Även om det nästan var färdigt, avbröts detta projekt av Crystal Dynamics till förmån för ett plattformsoberoende spel, Tomb Raider: Anniversary.

Läs också:
Square Enix tillkännager Tomb Raider Reloaded, ett mobilspel

The Adventures of the Lost Game

Efter att det här projektet avbröts, övergavs det inte för allt detta, utan upplevde en omdesign med några välkända delar av filmserien. Indiana Jones.

Tyvärr såg inte heller detta projekt dagens ljus och Core Design stängde dörrarna 2010, efter 22 år av god och lojal service.

Erfarna arkeologer har dock lyckats hitta många tillgångar i detta förlorade projekt för att kunna erbjuda en spelbar version.

Läs också:
Outriders: skjutspelet signerat People Can Fly (Bulletstorm) skjuts upp igen

Dess plats är i ett internetarkiv

En Alpha-version av spelet är gratis att ladda ner från Internet Archive, med alla instruktioner som behövs för att få allt att fungera smidigt. Detta kommer att kräva, förutom basbygget, en patch, Visual Studio och en PS4- eller Xbox 360-kontroller.

Finns på denna alfaversion av nivåerna i Peru, Grekland och i familjen Crofts herrgård. De senare saknar fiender och NPC:er men det är möjligt att flytta Lara Croft fritt och utforska dem från början till slut.

Observera att rörelserna utförs precis som i de allra första spelen gravplundraremedan nyinspelningen som validerats av Crystal Dynamics övergick till mer flytande och dynamiska kontroller.

Här är en video som presenterar den spelbara versionen av detta avbrutna projekt, nedladdningsbar med alla nödvändiga instruktioner i källan som citeras nedan.


Källa: Internetarkiv

Relaterade Artiklar

Back to top button