En AI för att räkna får, vi kan inte stoppa framsteg

Får © PlainSight

PlainSight vill göra livet enklare för jordbrukare genom att räkna sina får med 99,7 % noggrannhet. Akta dig för skenande får.

Med åren har artificiell intelligens blivit mer och mer närvarande i våra samhällen. Om vi ​​förblir väldigt långt ifrån en så kallad “stark” artificiell intelligens, avbildad i många dystopiska verk och som verkligen skulle kunna ta kontroll, är tillämpningsområdena för våra så kallade “svaga” AI:er utformade för mycket specifika uppgifter , är nu legio. PlainSight, ett kaliforniskt företag som specialiserat sig på artificiell intelligens, erbjuder en plattform för att räkna får.

Drömmer androider om elektriska får?

Syftet med denna fårräkning är inte avsett att främja insomning, utan snarare att hjälpa uppfödare. Med en noggrannhet på 99,7 % måste denna modell kunna upptäcka ett skenande får – eller helt enkelt förlorat eller dött – i en flock på drygt 300 djur.

Tja, denna typ av räkneoperation baserad på visuell igenkänning är normalt inte oöverstiglig för en AI 2022. Dessutom är PlainSights expertis inte begränsad till att räkna ofarliga idisslare. Även inom boskapsområdet tillåter det till exempel att övervaka utfodringen av nötkreatur.


Bland de många andra applikationer som utvecklats av PlainSight-teamen, för andra sektorer, låt oss i bulk nämna uppföljningen av fyllnadsnivån för flaskor, identifieringen av droger eller igenkännandet av maskerade/omaskerade människor. Kom ihåg att vissa länder som Sydkorea använder ansiktsigenkänning för att hantera Covid-19.

Källa: Klar sikt

Relaterade Artiklar

Back to top button