Emmy Awards: full box för Netflix, som vann 44 troféer

Emmy Awards 2021 © © CBS

Den 73:e upplagan av Emmy Awards hölls i natt i Los Angeles för att belöna serien som släpptes under året. Och netflix
kunde ta revansch på HBO som vann 30 statyetter förra året, framför allt tack vare titta på män
och Följd
.

Av SVoD-storheterna var det bara Amazon Prime Video som missade målet i år trots ett tjugotal nomineringar, varav fem gällde säsong 2 av Pojkarna
.

Läs också:
Another Life: Netflix-serien kommer tillbaka i mitten av oktober med Katee Sackhoff och visar en trailer

Netflix-invigningen

Bland de otaliga serierna som lanserats av Netflix under de senaste åren verkar två sticka ut särskilt för akademikerna vid Emmy Awards: Kronan och Drottningens spel
.

Den första lämnar den dyrbara trofén reserverad för “Bästa dramatiska serien”, medan den andra erbjuder sig sesam av “Bästa miniserie”, “Bästa casting för en miniserie” eller “Bästa musik för en miniserie” . -serien” för totalt 11 belöningar.

Kartongen slutar inte där för Netflix. Kronan, för att komma tillbaka till det, dedikerade också majoriteten av dess huvudskådespelare och skådespelerskor. John O’Connor, som spelar prins Charles i serien, koras till bästa manliga huvudroll i en dramaserie. Olivia Colman, som ger honom motsvarigheten i rollen som drottning Elizabeth II, gör samma feminina sida.

Tobias Menzies (Prins Philip) och Gillian Anderson (Margaret Thatcher) lämnar varsin statyett för sin biroll, och regi och författarskap hyllas också. Totalt : Kronan återvänder till Buckingham med inte mindre än 11 ​​troféer; nästan lika rekordet som sattes 2019 med Game of Thrones (12 figurer).

Läs också:
HBO Max och DC: en serie om Penguin skulle vara på väg

Ted Lasso tar med sig koppen hem

I de andra kategorierna är det särskilt Ted Lasso
Apple TV+ som kunde hitta en plats i solen. En storfavorit bland nomineringarna, den är krönt till “Årets bästa komediserie”, och låter skådespelarna Jason Sudeikis (Ted Lasso), Hannah Waddingham (Rebecca Welton) och Brett Goldstein (Roy Kent) se deras spel belönas.

Titeln “Bästa kvinnliga huvudroll i en komediserie” går till Jean Smart, som lyser i serien hackar från HBO. Akademien “reparerar” också en glitch från förra upplagan genom att erbjuda två statyetter (Bästa skrift för en antologiserie, bästa musikaliska handledning) till de utmärkta Jag kan förstöra dig av Michaela Coel.

Fortfarande på HBO, Sto av Easttown och dess främsta skådespelerska Kate Winslet vann också en handfull priser. Brittens frisyr inkluderar Anya Taylor-Joy (Damspelet) till inlägget för titeln “Bästa skådespelerska i en miniserie”.

Äntligen på Disney + det är återigen Mandalorian som leder båten, med inte mindre än sju utmärkelser, främst tillägnad teknik. Bland årets stora besvikelser kan vi äntligen minnas The Handmaid’s Talesom fortsätter att falla och inte vinner någon av de 21 troféer som den dock döptes till.

Den fullständiga hederslistan finns på Emmys officiella hemsida.

Källa: Deadline

Relaterade Artiklar

Back to top button