eMMC vs SSD: Vad är skillnaden?

Långtidsförändringar. Vi brukade använda hårddiskar (HDD) och många av oss har nu solid state-enheter (solid state-enheter) ( SSD ). Men vad är ett elektroniskt multimediakort (eMMC) och varför ser vi det i bärbara datorer istället fast tillstånd(SSD) och hårddiskar(Hårddiskar) ?

Det vet vi redan solid state-enheter(SSD) överträffar vanligtvis hårddiskar(Hårddiskar), så låt oss fokusera på att jämföra eMMC och solid state-enheter(SSD) såväl som styrkorna och svagheterna hos båda.

Vad är en SSD?(Vad är SSD?)

Om du inte är medveten är en solid state-enhet en helelektronisk komponent för långtidslagring av data. Den enklaste förklaringen till ett fast tillstånd är att det inte har några rörliga delar. I tekniska termer avser solid state elektronik som använder halvledare.

Inga rörliga delar betyder ingen friktion, vilket minskar slitaget. Det innebär också att data flyttas snabbare eftersom det inte behöver vänta på att plattorna snurrar och att läs/skrivarmen flyttas till den data du vill ha.

SSD- enheter finns i tre formfaktorer för bärbara datorer; 2,5 tums fodral liknande HDD(HDD), mSATA som ser ut som ett kort och M2 som ser ut Bagge .

Vad är eMMC?(Vad är eMMC?)

Vid första anblicken verkar eMMC som en typ av solid state-enhet. Den har inga rörliga delar och är ganska snabb.

En stor ledtråd om eMMC:s natur är en del av multimediakortets namn. Om detta får dig att tänka på SD- eller microSD-kort, tänker du i rätt riktning. Detta är i princip vad eMMC är.

eMMC- och SD-kort är byggda enligt samma grundläggande standard och fungerar enligt samma principer. Om du har en smartphone eller surfplatta har du förmodligen en eMMC-enhet.

Vi har redan berört det faktum att de finns i olika formfaktorer och fysiska storlekar. Det såg vi också SSD(SSD) kan enkelt tas bort och bytas ut, och eMMC löds fast på moderkortet. Om du behöver byta ut den är det förmodligen bättre att köpa en annan bärbar dator.

Just nu är den största tillgängliga eMMC-kapaciteten bara 128 GB. eMMC är lagring som används i smartphones och är därför begränsad till 128 GB. Om du någonsin ser en eMMC listad med en kapacitet på 1 TB, vet vad Tb står för Terabits (B), (T)a(b) TB betyder TeraBytes(T). Terabit är cirka 125 GB. En terabyte är lika med 1000 GB. Det är viktigt att förstå storleken på lagringskapaciteten.

Den största tillgängliga SSD är 60TB och den verkar växa varje månad. eMMC kommer sannolikt att växa i storlek också, men det kommer att ta lång tid att komma ikapp SSD(SSD:er).

eMMC vs SSD: prestandaskillnader(eMMC vs SSD: Prestandaskillnader)

Om vi ​​öppnade SSD , skulle du se flera chips som ser ut som SD-kort. Dessa chips kan endast utföra ett begränsat antal läs-/skrivoperationer. Att ha flera chips att arbeta med balanserar läs-/skrivoperationer så att varje chip räcker längre, vilket betyder att hela SSD-enheten kommer att hålla längre.

Om du öppnar eMMC:n ser du att den bara har ett chip. Således utförs alla läs/skrivoperationer på endast ett chip. Det betyder förstås att den kommer att ha en kortare livslängd än SSD samma kapacitet.

Nyckelkomponent i chips SSD och eMMC är en grind NAND. Vad är viktigt att veta om I-ventilen INTE(NAND) är att det kan ses som en riktig grind. Eftersom eMMC är ett enda chip, har det ett begränsat antal grindar, medan SSD har flera marker, så den har många fler grindar.

Föreställ dig eMMC gate NAND är som en enfilig väg med en betalstation, och SSD — på en 16-filig motorväg med flera betalstationer. Med samma trafikmängd SSD kommer att vinna varje gång.

eMMC vs SSD: Kostnadsskillnaden(eMMC vs SSD: Kostnadsskillnader)

Det tar inte lång tid att se att en eMMC laptop är mycket billigare än en laptop med SSD . Skillnaden är vanligtvis flera hundra dollar. Detta beror delvis på att SSD består av fler delar och är dyrare att tillverka.

Vi kommer också att upptäcka att den bärbara datorn med SSD kommer också att ha andra avancerade komponenter som bättre video och mer random access minne(BAGGE) . Personen som behöver SSD – enhet, vanligtvis kommer att använda den här bärbara datorn inte bara för Facebook och shopping. De behöver en kraftfullare bärbar dator än de flesta med eMMC. Detta förklarar det mesta av kostnadsskillnaden.

Vad är bättre? SSD eller eMMC?(Vad är bättre? En SSD eller en eMMC?)

Det beror på dina behov.

Om du behöver en prisvärd bärbar dator, lagra din data i molnet och dina data lagrade på den bärbara datorn inte är kritiska, då är en eMMC-bärbar dator det bästa valet. Den eMMC-baserade bärbara datorn är lämplig för mer vardagsbruk. Detta är bra för den genomsnittliga studenten som bara skriver rapporter och surfar på nätet. De är en bra sekundär ersättning för bärbar dator eller surfplatta.

Om du behöver en bärbar dator med stor, pålitlig, lokal lagring och snabb dataåtkomst, en bärbar dator med solid state-enhet. (SSD) Naturligtvis kommer det att kosta mer. Detta är vägen att gå för en vanlig bärbar dator med tyngre arbetsbelastningar som kodning, spel, designarbete eller multitasking.

Långtidslagring förändras. Vi är vana vid att använda hårddiskar (HDD) och många av oss har nu solid-state-enheter (SSD). Men vad är det elektroniska multimediakortet (eMMC) och varför ser vi det i bärbara datorer istället för SSD:er och hårddiskar?

Vi vet redan att SSD:er i allmänhet är överlägsna hårddiskar, så låt oss fokusera på att jämföra eMMC vs SSD och styrkorna och svagheterna hos båda.

Vad är SSD?

Om du inte är medveten om det, är en solid state-enhet en helelektronisk komponent för långtidslagring av data. Den enklaste förklaringen till solid state är att det inte finns några rörliga delar. Mer tekniskt sett betyder solid state elektronik som använder halvledare.

Inga rörliga delar betyder ingen friktion så mindre slitage. Det betyder också att data flyttas snabbare eftersom den inte behöver vänta på att plattorna snurrar och läs-skrivarmen för att flytta till den data du behöver.

SSD-enheter finns i tre formfaktorer för bärbara datorer; 2,5-tums chassi som en hårddisk, mSATA som ser ut som ett kort och M2 som ser ut som RAM.

Vad är eMMC?

Vid första anblicken verkar eMMC vara en typ av solid-state-enhet. Den har inga rörliga delar och den är ganska snabb.

En stor ledtråd om eMMC:s natur är multimediakortdelen av namnet. Om det får dig att tänka på SD- eller microSD-kort, tänker du i rätt riktning. Det är i princip vad eMMC är.

eMMC- och SD-korten är byggda enligt samma grundläggande standard och fungerar enligt samma principer. Om du har en smartphone eller surfplatta har du förmodligen en enhet med eMMC i den.

Vi har redan berört det faktum att de har olika formfaktorer och fysiska storlekar. Vi har också sett att SSD:er enkelt kan tas bort och bytas ut, men en eMMC är fastlödd på moderkortet. Om du behövde byta ut den, är det förmodligen bättre att köpa en annan bärbar dator.

Just nu är den största tillgängliga eMMC-kapaciteten endast 128 GB. eMMC är den typ av lagring som används i smartphones, så det är därför de begränsar sig till 128 GB. Om du någonsin ser en eMMC listad med en kapacitet på 1 Tb, förstå att Tb står för Tepokbdess, medan TB står för TepokBytes. En Terabit är cirka 125 GB. En Terabyte är 1000 GB. Det är viktigt att förstå storleken på lagringskapaciteten.

Den största tillgängliga SSD är 60 TB, och det verkar växa varje månad. eMMC:er kommer sannolikt också att växa i storlek, men det kommer att ta lång tid att komma ikapp SSD:er.

eMMC vs SSD: Prestandaskillnader

Om vi ​​skulle öppna en SSD, hade du flera chips som ser ut som SD-kort. Dessa chips kan bara utföra så många läs-/skrivoperationer. Att ha flera chips att arbeta med balanserar läs-/skrivoperationerna så att varje chip håller längre, vilket betyder att hela SSD-enheten kommer att hålla längre.

Om du öppnade en eMMC skulle du se att den bara har ett chip i sig. Så allt läs/skriv träffar bara ett chip. Naturligtvis betyder det att den kommer att ha en kortare livslängd än en SSD med samma kapacitet.

Nyckelkomponenten i både SSD- och eMMC-chips är NAND-porten. Det som är viktigt att veta om NAND-porten är att den kan ses som en faktisk grind. Eftersom en eMMC är ett enda chip har den bara så många grindar, medan SSD har flera chip så den har mycket fler grindar.

Tänk på att eMMC NAND-porten är som en enfilsväg med en betalstation, medan SSD:n är som en 16-filig motorväg med flera betalstationer. Med samma mängd trafik kommer SSD:n att vinna varje gång.

eMMC vs SSD: Kostnadsskillnader

Det tar inte lång tid att se att en eMMC-bärbar dator är mycket billigare än en SSD-bärbar dator. Skillnaden är vanligtvis några hundra dollar. En del av det beror på att en SSD har fler delar och är dyrare att tillverka.

Vi kommer också att upptäcka att en bärbar dator med SSD också kommer att ha andra avancerade komponenter, som bättre video och mer RAM. En person som behöver en SSD-enhet kommer vanligtvis att använda den bärbara datorn för mer än Facebook och shopping. De behöver en mer omfattande bärbar dator än de flesta som har eMMC. Det står för en stor del av kostnadsskillnaden.

Vad är bättre? En SSD eller en eMMC?

Det beror på dina behov.

Om du behöver en prisvärd bärbar dator, lagra din data i molnet och dina data som lagras på den bärbara datorn inte är kritiska, kan en eMMC-bärbar dator vara bäst. Den eMMC-baserade bärbara datorn är bra för mer avslappnad användning. Det är bra för den genomsnittliga studenten som bara skriver rapport och surfar på nätet. De är en bra sekundär bärbar dator eller ett substitut för en surfplatta.

Om du behöver en bärbar dator med stor, pålitlig, lokal lagring och snabb dataåtkomst, kan en SSD-bärbar dator vara bäst. Naturligtvis kommer det att kosta mer. Detta är vägen att gå för en primär bärbar dator med tunga arbetsbelastningar som programmering, spel, designarbete eller multi-tasking.

Relaterade Artiklar

Back to top button