Elräkningar utom kontroll: så mycket kostar det dig att behålla …

där energikris slår hårt i konsumentbudget. Mellan stigande gaspriser och en ökning av levnadskostnaderna i allmänhetmånga familjer har blivit allt mer oroade över energiräkningar.

Enligt uppskattningarna av Internationella valutafonden (IMF) kommer den genomsnittliga europeiska familjen att se en ökning med levnadskostnaderna runt 7 % i årmed hänsyn till bestämmelserna ibörjan av 2021.

Detta återspeglar den direkta effekten avökningen av energipriserna och deras överföring till andra varor och tjänster, säger organisationen.

Energiregulatorn Ofgem höjde maximalt energipristak på 80 % (4 098 €) per år för den genomsnittliga familjen sedan oktober, ett slag för konsumenter som redan har det svårt.

I det här sammanhanget är små åtgärder som att stänga av apparater hemma försvagade av större faktorer som ligger utanför genomsnittskonsumentens kontroll.

Med energipriserna i höjden är det värt att veta var du kan spara.

Låt oss ta en titt på hur energi används i ett typiskt hem, vilka apparater som förbrukar mest energi och hur mycket de kan kosta dig.

Vad påverkar energiförbrukningen?

Först och främst är det värt att förstå lite hur energiförbrukningen generellt fördelas i ett genomsnittligt hushåll.

Till exempel uppvärmning det är den överlägset största energianvändningen för hushållen i Europeiska unionen. Däremot representerar energin som används för att hålla lamporna tända eller för att laga mat och en mycket mindre del av kakan.

Enligt Eurostat ärEuropeiska unionens statistikkontorvar hushållens huvudsakliga energianvändning i EU 2020 för husuppvärmning (62,8 procent av den slutliga energiförbrukningen i bostadssektorn).

Omvänt, elen som används förbelysning och den de flesta hushållsapparater stod för 14,5 procent (detta utesluter användningen av elektricitet för att driva de huvudsakliga värme-, kyl- eller matlagningssystemen).

Den huvudsakliga matlagningsanordningar absorberar 6,1 % av hushållens energiförbrukning, medan rumskylning täcker 0,4 %.

Därför är det definitivt värt att tänka på hur du bättre isolerar ditt hem för att minimera värmeförlusten eller sänka termostaten.

Relaterade Artiklar

Back to top button