Elon Musks bror sålde konstigt nog en rejäl del av Tesla-aktien dagen innan aktiekursen kraschade

Tesla_cropped_2666x2667_cropped_0x0_cropped_0x0

När vi inte pratar om Elon Musk så pratar vi om hans bror, Kimbal Musk, som sålde hela 88 500 Tesla-aktier den 5 november. Den 6 november föll aktiekursen 200 dollar.

Teslas styrelseledamot Kimbal Musk tjänar cirka 109 miljoner dollar på affären.

Tweets, misstänkt insiderhandel

Den 5 november nådde Tesla-aktien rekordhöga 1 222 dollar. Några dagar senare sjönk priset tillbaka till 1 023 dollar. Det var genom att sälja sina aktier vid toppen av den hausseartade fasen som Kimbal Musk gjorde en fin reavinst på 109 miljoner dollar. Frågan uppstår: är den här mannen ett börsgeni eller hade han nytta av information som var otillgänglig för vanliga dödliga?

Det finns i slutändan liten chans att Kimbal Musk kommer att bli orolig av skattemyndigheterna i USA, även om starka misstankar om insiderhandel har tyngt honom de senaste dagarna. Denna affärsman, ganska diskret jämfört med sin bror Elon, tjänade sin egen förmögenhet när han satt i Teslas styrelse i 17 år.

Dessa dagar tenderar den offentliga debatten mot beskattning av stora amerikanska förmögenheter. Den 6 november, när Elon Musk talade på Twitter i en omröstning, frågade han om han skulle sälja 10% av sina aktier i Tesla eller inte. Dess följare, 3,5 miljoner prenumeranter, svarar överväldigande med “ja”, vilket sänker värdet på tillgången med mer än 200 $. Musks tweets har ett enormt inflytande på aktiemarknaden och kryptovalutor. Detta är ett fenomen som övervakas av SEC, den amerikanska finanstillsynsmyndigheten.

Om samma ämne:
Elon Musk sålde Tesla-aktier för 5 miljarder dollar

Källa: Ekona

Relaterade Artiklar

Back to top button