Elon Musk tar Twitter för 44 miljarder dollar

Efter veckor av fram och tillbaka är det officiellt: Twitter förvärvades av Elon Musk för 44 miljarder dollar. Som väntat under de senaste timmarna av Wall Street Journal har viljan att slutföra affären bekräftats.

Siffran är därför fortfarande något högre än de initiala 41 miljarderna och vände en situation som verkade olöslig för bara några dagar sedan. Låt oss ta reda på alla detaljer tillsammans.

Twitter köptes av Elon Musk

De två sidorna kom överens om ett värde av 54,20 $ per aktie. I slutet av denna operation, som ska vara klar 2022 och som kommer att behöva passera genom godkännandet av aktieägare och tillsynsmyndigheter, kommer Twitter att bli ett privat företag. Affären har redan godkänts av Twitters styrelse.

Elon Musk bekräftade detta med en tweet där han gör det känt att Twitter måste förbli en fri plats, där alla kan diskutera mänsklighetens framtid. Han lovade att det kommer att berikas med nya funktioner, göras till öppen källkod för att öka förtroendet för honom, bots kommer att bli mer emot, medan människor istället kommer att “autentiseras”.

Här är orden från Musk efter tillkännagivandet av förvärvet: “”. Nu är det bara att vänta på att få reda på vad Musk har i åtanke för att göra det sociala nätverket till en “gratis” plattform.

Relaterade Artiklar

Back to top button