Elon Musk presenterar Optimus-roboten: här är specifikationerna och …

Elon Musk har äntligen avslöjat en prototyp av den mycket hyllade Optimus-roboten, en halvmänsklig maskin som kommer att säljas som en bot “”. Det blir billigare än en bil och lika kapabelt till arbeta i fabriker Och göra hushållsarbete hemma.

Presentationen av Optimus tillAI-dagen från Tesla det var en succé. Men det gav också experterna en detaljerad titt på några av maskinens faktiska kapacitet. Deras omdöme? Ingenjörerna av Tesla visst gjorde de ett otroligt jobb på så kort tid, men faktum kvarstår att Optimus fortfarande är väldigt omogen: en forskningsrobot som kommer att ta många år att förvandla till något meningsfullt.

Innan vi går in i experternas åsikter, låt oss dock sammanfatta vad vi såg den dagen.

Två robotar visades. Den första, kallas Bumble C, han var en “” som gick på scenen för att göra förinspelade demoaktiviteter som att plocka upp en vattenkanna och flytta lådor. Den andra roboten beskrevs av Mysk gillar “” och hade en yttre lock.

Men den användes bara som rekvisita. Mysk bekräftade sin ambition att skapa “”, och att det kan vara “och det”. Han hävdade senare att uppfinnandet av en sådan maskin kommer att tillåta “” och ett “”.

Robotspecifikationer

Vissa grundläggande specifikationer har släppts för Optimus (men som med konceptboten är det oklart om de kommer att stämma nästa gång vi har en uppdatering). Väger 73 kgkan rotera lemmar av 28 grader och drivs av ett 2,3 kWh-batteri som Tesla säger räcker till en hel arbetsdag.

Det som sticker ut är att design den är formad efter människokroppens form.
I en frågestund i slutet av presentationen upprepade Musk att boten kanske “” en dag och sa att kunderna kommer att kunna beställa en “” (även om det är oklart om han menade företag eller individer).

Relaterade Artiklar

Back to top button