Elon Musk: nytt sätt att producera bränsle

SpaceX-grundaren Elon Musk avslöjade att hans företag arbetar på ett program för att ta bort CO2 från atmosfären genom att förvandla det till raketbränsle, och sa att programmet kommer att vara viktigt för dess uppdrag till Mars.

Musk tillkännagav programmet på sociala medier på måndagen och twittrade: “

YouTuber-astrofysikern Scott Manley reagerade med att säga att medan han “omvandlar CO2 för att driva Musks fartyg” erkände Eric Berger, Senior Space Editor för Ars Technica, dock att ett sådant program “”.

Musks plan för de närmaste åren

Musks helt återanvändbara Starship-fordon är byggda med avsikten att utforska Mars. Miljardären sa förra året att SpaceX skulle försöka skicka sitt första obemannade uppdrag till Mars 2022, och det första bemannade uppdraget skulle äga rum 2026 eller 2024 “om vi har tur.”

Enligt SpaceX kommer rymdskeppet att drivas fram av en boosterraket, som kommer att återvända till jorden så fort fartyget går in i omloppsbana. Därifrån kommer det att tankas av ett bränslefartyg, som sedan återvänder till jorden, när fartyget beger sig till Mars för en sex månader lång resa. På Mars kommer fartyg att tankas med “”, säger företaget, innan de återvänder till jorden för att återanvändas.

Alla kommer dock inte att överleva resan till Mars. Tidigare i år varnade Musk: “

Relaterade Artiklar

Back to top button