Elon Musk köper Twitter, kritiserar Jeff Bezos

Avundsjuka i ett nötskal på Twitter? Det är inte känt, men Jeff Bezos postade en konspiratorisk Tweet mot Elon Musk

Twitter, Jeff Bezos: köpet av Elon Musk gynnar Kina

Det är officiellt, Musk köpte Twitter. Det där stora geni, för femtende gången, lyckades förvåna alla.

Det räckte inte med att ha bilföretaget nummer ett i världen, en rymdbyrå som revolutionerat tekniken, nu kommer framtidens sociala.

Allt började med en undersökning, direkt på Twitter, där en fråga uppstod: Ska jag hitta ett nytt socialt nätverk där jämlikhet och rätten att tala råder? Därifrån förändrades allt och allt började.

Musk köper 9%marknaden är extatisk med Åtgärder den där flyga upp, sedan dödläget, uppenbart, som kommer att vara några dagar.

Styrelsen bjuder in Elon att gå med, men avslaget kommer, planerna är mycket mer ambitiösa.

Ett generöst förslag på 44 miljarder avslöjas på tavlan för köp av 100 % av det sociala nätverket.

Ett internt krig startar i CDA som håller förslaget vilande i några dagar tills i går måndag, 25 april, bekräftar att Elon Musk är den nya ägaren av Twitter.

Jeff Bezosden näst rikaste mannen i världen efter Musk, enligt Forbes magazine, redan en rival med sitt eget flygbolag, lanserar en kritik på Twitter mot Elon.

Amazonas grundare pratade om Musks ekonomiska intressen för Tesla-tillverkning i Kina och skrev: “Är det inte som att den kinesiska regeringen precis fått lite inflytande på “torget”?”

Strax efter, kanske han lade märke till den inte särskilt konkreta frasen, försökte han justera skottet: ”Mitt svar är förmodligen nej. Det mest troliga scenariot gäller Teslas komplexa position i Kina, snarare än kinesisk censur på Twitter ”.

Den kinesiska utrikesministern Wang Wenbins svar: “Jag märkte att du gissar, men det finns ingen faktagrund”, sänker någon hypotes om kinesiska influenser på Musk och Twitter.

Relaterade Artiklar

Back to top button