Elon Musk gör Starlink-satelliter tillgängliga för Ukraina

Regeringen i Kiev hade vänt sig till Musk och bad om stöd för kommunikationsproblem efter invasionen av Ryssland. Svaret lät inte vänta på sig.

Kommunikationsproblem efter krigets början

Ukrainas vice premiärminister Mykhailo Fedorov vände sig till Elon Musk på grund av överförings- och anslutningsproblem, som började i landet efter Kremls truppers framfart.

Det är inte känt om det kan vara störningar på grund av en Cyber ​​Jammer Attackeftersom det antas ha hänt på södra Sicilien, vilket vi har illustrerat i artikeln som du kan läsa om här.

Starlink vid denna tidpunkt kan visa sig vara avgörande för att återställa sändningar och ge stöd till de ukrainska medborgarna och armén.

Starlink är en uppsättning satelliter designade av Musk för global tillgång till bredband via satellit med låg latens. De ligger i låg omloppsbana om jorden och fungerar i samklang med marksändare.

Förfrågan till Musk genom en Tweet

Mykhailo Fedorov Ukrainas vice premiärminister skriver en tweet där han taggar Elon: “Medan du försöker kolonisera Mars, Ryssland försöker invadera Ukraina! Medan dina raketer framgångsrikt landar på jorden, attackerar sovjetiska raketer civila i Ukraina! Vänligen leverera till Ukraina Starlink-stationer och att styra de sansade ryssarna att göra uppror”.

Elons svar låter inte vänta på sig: “Starlink-tjänsten är nu aktiv i Ukraina. Fler terminaler på väg. (Starlink är nu aktiv i Ukraina, snart kommer du att få nya terminaler) “.

senaste problem som hade kännetecknat en begränsad funktion av internet de borde fixas på kort tid, vilket också gör det möjligt för medborgare att kunna kommunicera med släktingar eller familjemedlemmar i olika ukrainska regioner eller utanför gränserna.

Förutom Musk försöker andra techjättar som Facebook, Twitter och Google bidra genom att öka kontrollen av falska nyheter efter kritiken som fåtts från vissa politiker.

Relaterade Artiklar

Back to top button