Elon Musk försöker förvärva Twitter

Elon Musk köpte en stor del av Twitter, vilket gör den till den enda intressenten för den sociala medieplattformen. Bloomberg rapporterar att Elon Musk, grundaren av Tesla och SpaceX, har lagt ett uppköpserbjudande från 43 miljarder dollar, erbjuder aktieägarna 54,20 dollar per aktie.

Musk offentliggjorde erbjudandet på torsdagen som en del av en förvaringsutrymme med US Securities and Exchange Commission. Enligt tidigare uttalanden (främst i form av tweets) skulle Musk vilja drastiskt ändra sitt favoritcitat på sociala nätverk. Han sa att han tror att webbplatsen håller på att dö i hans nuvarande form, med många stora konton med ett stort antal följare som sällan postar.

Elon Musk vill “omstrukturera” det sociala nätverket

Enligt Bloomberg skrev Musk till Twitter-styrelsen att Twitter “varken kan överleva eller bevara sitt yttrandefrihet i sin nuvarande form.” Twitter måste omstruktureras till ett privat företag. Musk har också uttryckt intresse för några nya funktioner, som att lägga till en knapp från modifiering som skulle tillåta användare att redigera tweets i efterhand eller ett verifieringsmärke för de som betalar för Twitter Blue, premiummedlemskapet i socialt nätverk.

Rent statistikmässigt har Musk lätt råd med övertagandet. Miljardären hade tidigare tackat nej till en position i styrelse av Twitter, vilket skulle ge honom mer kontroll över framtiden för socialt nätverk men det skulle också ha hindrat honom från att lansera ett buyout som det han nu letar efter.

Under tiden den första investering av Musk på Twitter är i fara. En intressent lämnade in en grupptalan och hävdade att Musk inte avslöjade sin andel på 5 % i tid.

Relaterade Artiklar

Back to top button