Elon Musk: Chips i hjärnan redo för mänskliga tester

Samhället USA Neuralink av Elon Musk började rekrytera en klinisk prövningsledare för att utveckla gudar chip att implantera mullvadar mänskliga hjärnor.

Enligt företagets hemsida, målet för Neuralänk är den där att bygga något som heter “Hjärna-dator-gränssnitt” som gör det möjligt för människor att trådlöst överföra och ta emot information mellan sina hjärnor och en dator.

Vilka är applikationerna för dessa chips?

Till exempel, en person som är förlamad med ett Neurlink-chip implanterat i hjärnan, han kunde styra en mus och ett tangentbord utan att flytta sina lemmar. Informationen skulle också kunna överföras annorlunda och låt personens hjärna simulera känseln.

Hur fungerar chippet? Neuroner i hjärnan genererar elektriska signaler, och elektroder placerade i närliggande neuroner kan fånga och registrera dessa signaler. Även om tekniken är mycket mer komplex, på ett enkelt sätt, reproduktionen av dessa signaler kan simulera den faktiska känslan av olika upplevelser, som att hålla i ett äpple eller kyssa en annan person.

Medan samhället av Musk främjar fördelarna med teknik för att hjälpa människor som är ödelagda av förlamning eller paraplegi, andra har uttryckt oro över teknikens potentiella mörkare natur.

I alla fall, implementeringen av Elons idé med Neuralink kan fortfarande ligga långt fram i tiden.

2019 meddelade Musk att startupen Neuralänk hon var redo för påbörja kliniska prövningar på människor tidigt. Nu verkar det som att företaget är redo att genomföra de första testerna, eller åtminstone, söker en klinisk prövningsledare för att initiera dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button